Inici Actualitat Marta Pascal (CiU) a Taradell: “La Lomce no és una llei educativa,...

Marta Pascal (CiU) a Taradell: “La Lomce no és una llei educativa, sinó política i recentralitzadora”

0
COMPARTIR

Unes 150 persones van assistir divendres a la xerrada de CiU Taradell titulada “Què està passant a Catalunya?”. La diputada osonenca, Marta Pascal, va presidir l’acte que havia de comptar amb la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau. L’anunci d’alguns detalls més sobre la nova llei educativa espanyola (Lomce) va fer que la consellera no vingués.

Tot i això, Pascal va parlar de la L0mce dient que “no és una llei educativa, sinó política i recentralitzadora”. Un dels punts més polèmics és que el castellà serà llengua vehicular a Catalunya i que els alumnes que ho demanin podran ser escolaritzats en castellà en una escola privada, pagant la Generalitat (el cost es restaria de les transferències de l’Estat a Catalunya).

Pascal també va dir que la nova llei ataca el model lingüístic català que és un model d’integració i cohesió. I, fins i tot, va qualificar-la de “llei predemocràtica” i que demostra un desconeixement de la realitat catalana. La diputada osonenca va anunciar que intentaran fer canvis a la llei durant els tràmits parlamentaris i “si no ho aconseguim, intentarem anar per la via judicial”.

Pascal també va parlar de l’actual espoli fiscal que pateix Catalunya i l’ofec que justifiquen prendre l’únic camí possible “el dret a decidir i l’estat propi”. La presidenta de les JNC va reiterar que CiU, davant els atacs i discursos de la por, no es farà enrere en el procés sobiranista: “No ens espantarem. Ens en podem sortir, però depèn de nosaltres”. Però, al mateix temps, va recordar que “cal gestionar l’austeritat del dia a dia”.

Finalment, va acabar amb una cita optimista de Salvador Espriu: “Cada dia en aquest país surten de port velers plens d’esperança”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments