Inici Actualitat Aquí les novetats literàries del mes d’abril a la Biblioteca

Aquí les novetats literàries del mes d’abril a la Biblioteca

0
COMPARTIR

Aquesta és la selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes d’abril. Cada mes des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

 

Novel·la

La Bibliotecària d’Auschwitz / Antonio Iturbe

Barcelona : Columna, 2012

Sinopsi: Un grup de presoners jueus al camp de concentració d’Auschwitz aconsegueixen reunir una petita biblioteca clandestina, formada per només vuit llibres. Una adolescent de catorze anys, la Dita Adlerová, és l’encarregada de custodiar els llibres, que serveixen per instruir i alhora protegir el mig miler de nens que malviuen al «camp familiar» d’Auschwitz. La literatura serà també, alhora, la cuirassa amb què la Dita intentarà protegir-se de l’horror que l’envolta.

L’aniversari secret / Kate Morton

Madrid : Suma de letras, 2013-04-22

Sinopsi: 1959. En un dia calorós d’estiu, mentre la resta de la família fa un pícnic a la vora del rierol de la seva granja, a Suffolk, una adolescent s’amaga a la caseta de l’arbre de la seva infantesa. Des d’allà, la Laurel fantasieja sobre un noi anomenat Billy, una fugida a Londres i un futur esplèndid que ella espera amb ànsia. Però res és tan senzill, abans que aquella tarda idíl·lica s’acabi, la Laurel serà testimoni d’un crim aterridor que ho canviarà tot. El 2011, convertida ja en una actriu cèlebre, la Laurel viu envoltada de les ombres del seu passat. Els records i el misteri del que va veure aquell dia, l’assetgen de tal manera que torna a la casa familiar per començar a desxifrar cada racó de la seva memòria a la recerca de la veritable història.

L’estiu que comença / Sílvia Soler

Barcelona : Planeta, 2013

Sinopsi: La novel·la recull els cinquanta anys de vida de la Júlia Reig i l’Andreu Balart, vinculats abans de néixer per l’amistat de les seves mares, que han imaginat amb il·lusió la possibilitat que heretin aquest lligam o fins i tot que puguin arribar a enamorar-se. Però la Júlia i l’Andreu volen sentir-se lliures d’un destí que s’entesta a unir-los.

Lisboa mágica / Ángel Crespo

Barcelona : Bruguera, 2009

 Sinopsi: Aquest és un llibre de lectura obligatòria abans de visitar Lisboa. El seu autor, traductor de Saramago i biògraf de Pessoa, fa un repàs de la història de la ciutat des dels seus orígens mítics fins al segle XX i ens fa recórrer els barris de la ciutat  per descobrir-hi  aquells detalls que la fan una ciutat  màgica.

 

Adults

El paradís del Montseny : les fonts de Viladrau : 12 rutes per descobrir-les / Òscar Farrerons Vidal 

Sant Vicenç de Castellet: Farell, 2013

Sinopsi: El Montseny és una de les Reserves de la Biosfera més importants i amb més biodiversitat del nostre planeta. La seva configuració geològica li permet de tenir nombroses fonts i aigua abundant.

A Viladrau, l’aigua és un dels elements singulars del poble. El llibre recull i descriu més de 120 fonts situades dins aquest terme o als seus límits. 12 itineraris ens permeten conèixer-les de prop i descobrir el territori.

Les fonts, per si soles, són el millor pretext per fer una excursió. Les històries i poesies que les ambienten, i viure i trepitjar un país ric en natura i patrimoni, són uns grans valors culturals que cal preservar.

Sender dels Pirineus: Del Cap de Creus al Massís de la Maladeta /Alfons Barceló Casas

Barcelona : Cossetània, 2012

Sinopsi: El GR 11 és el sender que ens permet traspassar de punta a punta la serralada dels Pirineus. Aproximadament la meitat d’aquest camí transita per terres de parla catalana: Catalunya, el principat d’Andorra i la Franja de Ponent. En total, uns 400 km. Per primera vegada podem gaudir d’una guia feta en clau catalana i, per tant, comencem a caminar des de l’extrem del sender que tenim a Catalunya, al Cap de Creus, on els Pirineus emergeixen amb força de la Mediterrània i acabem l’aventura a Benás, al peu dels grans cims de més de 3.000 m. Vint-i-tres etapes que cada excursionista podrà adaptar fàcilment a les seves necessitats i gustos, allargant-les o escurçant-les.

 

Secció infantil 

Més! / Emily Gravett

Barcelona: Cruïlla, 2012

Edat: a partir de 3 anys

Sinopsi: Què feia el drac de Sant Jordi quan era petit?

Com cada vespre, abans d’anar a dormit, la mare d’en Cuallarga li llegeix la veritable història del drac de Sant Jordi, però el petit drac no té gens de son i quan la mare arriba al final del conte… en Cuallarga crida més! més! més! MÉS!

En aquesta història descobrireu com era, de ben petit, el famós drac que després, de gran, segrestava princeses i escopia foc.

La biblioteca abandonada / Elena Bigas (text) / Eduard Altarriba (il·lustracions)

Barcelona: Barcanova, 2012

 Edat: a partir de 8 anys

Sinopsi: Ens trobem en un futur proper, dins la biblioteca d’una escola qualsevol. Els llibres, ordenats a les prestatgeries, estan avorrits; se senten abandonats. Les lletres d’aquests llibres tenen la necessitat de ser mirades, acariciades i llegides; per aquest motiu organitzen una rebel·lió liderada per les lletres majúscules. Tenint en compte la vulnerabilitat de les lletres, aquest fet és molt perillós. Les lletres saben molt bé el que volen, però ho aconseguiran?

Atles del món / Nick Crane (text) / David Dean (il·lustracions)

Barcelona: La Galera, 2012

Edat: a partir de 8 anys

Sinopsi: Atenció, joves exploradors! Embarqueu-vos en un fascinant viatge per tot el planeta!

Dividit en grans regions geogràfiques, aquest atles para atenció a la manera en què l’entorn ha configurat el caràcter de les diferents comunitats i cultures del nostre planeta. És un atles del segle XXI, ja que explica com s’interconnecten les zones de la Terra i examina les idees i les iniciatives que avui dia ajuden a configurar un futur sostenible.

L’autor és un gran entusiasta de la Terra i de totes les coses que hi habiten, i així ens ho fa viure: navegarem pels grans oceans, explorarem d’est a oest els diversos paisatges del planeta, coneixerem com són i com viuen els diferents pobles del món, contemplarem la sorprenent fauna de tot el planeta i descobrirem noves tecnologies més sostenibles.

Tat! Recull de moixaines, jocs i cançons per a infants / Marta Badia i Àngels Vidal

Tarragona: Arola, 2010

Sinopsi: Compilació de 107 propostes procedents del folklore català, que aplega moixaines, jocs, jocs dansats i recitats i cançons que han estat especialment triats per a treballar amb nadons d’un, dos i tres anys d’edat. Cada proposta mostra el text de la cantarella i el ritme de la seva melodia, una explicació de com es fa o es juga la moixaina, i una enumeració dels continguts més evidents que treballa cada proposta en qüestió, que estan relacionats amb la comunicació, l’afectivitat, el llenguatge, el cos, el moviment i la música. A més, s’inclou un CD amb l’enregistrament de totes les propostes. El llibre està pensat per a pares, mares, educadores, mestres, oncles, avis i qualsevol altre adult que tingui un infant al seu càrrec. Vol ser una eina que faciliti un repertori i unes propostes per treballar-lo fàcilment i de manera immediata. Tots els infants necessiten un adult que els ensenyi i els faci jugar.

 

Cinema

Intocable / una pel·lícula escrita i dirigida per Éric Toledano & Oliver Nakache

Barcelona : A contracorriente, cop. 2012

Sinopsi: Després d’un accident de parapent, Philippe, un ric aristòcrata que viu en una gran mansió del centre de París contracta Driss com a assistent i cuidador. Driss és un jove de color procedent d’un barri d’habitatges públics que ha sortit recentment de la presó – en altres paraules, la persona que sembla menys indicada per a la feina -. Però junts Philippe i  Driss sabran barrejar la música de Vivaldi amb la d'”Earth, Wind & Fire”, la dicció elegant i l’argot de carrer, els vestits cars i els pantalons de xandall. Dos mons que xocaran i que s’hauran de entendre mútuament per donar lloc a una amistat tan màgica, còmica i sòlida com inesperada. Una relació singular que generarà energia i que els farà … intocables!

También la lluvia / dirigida per Iciar Bollaín

Madrid : Morena, DL 2011

Sinopsi: Sebastián (Gael García Bernal) i Costa (Luis Tosar) s’han proposat fer una pel·lícula sobre Cristòfol Colom i el descobriment d’Amèrica. Mentre que Sebastián, el director, pretén desmitificar el personatge presentant-lo com un home ambiciós i sense escrúpols, a Costa, el productor, només li importa ajustar la pel·lícula al pressupost modest de què disposen. Precisament per això tria Bolívia, per ser un dels països més barats i amb més població indígena d’Hispanoamèrica.

La pel·lícula es grava a Cochabamba, on la privatització i venda de l’aigua a una multinacional sembra entre la població un malestar tal que farà esclatar la tristament famosa Guerra Boliviana de l’Aigua (abril de l’any 2000). 500 anys després del descobriment d’Amèrica, pals i pedres s’enfronten de nou a l’acer i la pólvora d’un exèrcit modern. Però aquesta vegada no es lluita per l’or, sinó pel més imprescindible dels elements vitals: l’aigua.

No sos vos soy yo  / dirigida per Juan Taratuto

Sinopsi: Javier és un metge de trenta anys que decideix casar-se i començar una nova vida als Estats Units amb Maria. Just abans de marxar a Miami, ella el crida per confessar que s’ha enamorat d’un altre home i d’aquesta manera acabar amb la seva relació. Javier està desesperat, ella és la seva vida i no sap què fer. Al final decideix  refugiar-se al sofà del seu psicoanalista, en els seus amics i en el gos que acaba de comprar, tot  només per intentar superar la seva incapacitat d’estar sol i oblidar, així, aquesta traïció…

Los Chicos están bien  / dirigida per Lisa Cholodenko.

Sinopsi: Nic (Annette Benning) i Jules (Julianne Moore) són una parella de lesbianes que viuen amb els seus dos fills adolescents: Joni (Mia Wasikowska) i Laser (Josh Hutcherson), tots dos fruit de la inseminació artificial. El que obsessiona els dos joves és conèixer el seu pare biològic, un tal Paul (Mark Ruffalo), que va donar el seu semen a una clínica. Acabats de complir els 18 anys, Joni s’acull al dret de sol·licitar informació sobre el seu pare i decideix trucar-li. Després de la cita, la primera impressió és tan positiva, que ho explica a les seves mares.

Los chicos están bien és una pel.lícula amb un argument insòlit, càlida, divertida, sexi, intel·ligent amb un guió impressionant on tots els actors tenen la capacitat d’aprofundir en els seus personatges.

Dirigida per Lisa Cholodenko el 2010 va rebre 4 nominacions als Oscars, als premis BAFTA, i també va guanyar de 2 Globus d’Or, entre molts altres premis.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments