Inici Actualitat Carme Forcadell (ANC) a Taradell: “El moment que més em preocupa és...

Carme Forcadell (ANC) a Taradell: “El moment que més em preocupa és quan ens diguin que ens estimen”

2
COMPARTIR

La sala gran del Centre cultural Costa i Font quasi es va omplir aquest dissabte per seguir l’acte organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana amb la presència de la seva presidenta, Carme Forcadell, l’exalcalde de Gallifa, Jordi Fornas, i Núria Feliu. L’acte portava per títol “Independència. On passem?” i unes 350 van seguir els parlaments.

En un escenari presidit per dues estelades i una senyera, Carme Forcadell va ser molt contundent i va insistir en no perdre de vista l’objectiu de la independència. Forcadell va alertar que l’Estat intentarà dividir i desanimar el poble català. “El que em preocupa és quan ens diguin que ens estimen, que no poden viure sense nosaltres…. Aquest és el moment que a mi em fa por”, va alertar la presidenta de l’ANC, que va augurar un canvi d’estratègia d’Espanya. Per això, va demanar que “en aquest moment haurem de tenir clar la nostra història i que l’Estat no dialoga, sinó que imposa des de fa 300 anys”.

Carme Forcadell també va insistir en què cal un procés pacífic, democràtic i que no vagi en contra de ningú. I va demanar intel•ligència, seny i valentia. “No podem dilatar en el temps aquest procés. Deixem la rauxa per quan ens faci falta”. Al mateix temps, Forcadell va demanar de no distreure’s de l’objectiu i va posar com a exemple la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sobre el català a l’escola. “Confiem en els professors, no ens desviem del nostre objectiu. Ells, si cal, ja faran un acte de desobediència”, va manifestar.

Clara i contundent amb la paraula, la presidenta de l’ANC va arrencar molts aplaudiments durant el seu discurs i va insistir, en moltes ocasions, que la independència només depèn “de la nostra força i voluntat” i que avançar nacionalment és sinònim d’avançar socialment.

Per la seva part, l’exalcalde de Gallifa, Jordi Fornas, (SI), va ser crític amb el Govern de la Generalitat a l’hora de fer camí cap a la independència. “Si hem d’esperar al nostre govern, va per llarg. En canvi, si arribem des dels ajuntaments, anirem més per feina.”, va afirmar. Fornas, que va ser el primer alcalde en exercir la insubmissió fiscal, va mostrar-se escèptic en què Catalunya segueixi el camí d’Escòcia “perquè és un camí per estats amb una democràcia consolidada”. I una via alternativa seria “fer la independència des dels ajuntaments, des de baix cap a dalt. La feina l’hem de fer nosaltres”.

A l’acte també va participar-hi Núria Feliu que va recitar i cantar cançons patriòtiques, fent participar el públic. I en més d’una ocasió es va citar Salvador Espriu (enguany es celebra el centenari del seu naixement). El taradellenc Antoni Pladevall i Arumí va citar-lo així: “Cap acció no té solta sense el comentari ni el relleu de la paraula”.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Lluis Molist Pujols
Lluis Molist Pujols
16 abril 2013 11:41

L’ANC de Taradell participa en la campanya d’esponsoritzacio de les entitats esportives de Catalunya. A Taradell ens hem reunit amb les entitats esportives del poble, i el hem explicat les diferents possibilitats d’esponsoritzacio que es proposa. Estelades a la samarreta, logotip de l’Assemblea.cat, pancartes als terrenys i pistes esportives amb els lemes de l’ANC, parades en els esdevinements esportius, etc. Tots els clubs i entitats ho han trobat molt positiu, i amb ganes de participar-hi, i estan estudiant la forma i maneres de col·laborar-hi. Les entitats són: Club Patí Taradell Unió Deportiva Taradell Parc d’Esports de Taradell Unió Ciclista de… Llegeix més »

Josep Miret
Josep Miret
17 abril 2013 11:14

És una molt bona notícia. Com diu la dita: TOTA PEDRA FA PARET, i per a la paret que estem aixecant ens faran falta totes les roques, pedres, pedretes i grans de sorra.

Vull remarcar que el primer club esportiu a lluir l’anagrama de l’ANC va ser el CP Vic.
A veure si aquesta iniciativa s’escampa per arreu. Que de clubs esportius n´hi ha un bon munt.

Josep Miret