Inici Actualitat Taradell estalviarà uns 1.900 euros anuals amb el canvi de faroles de...

Taradell estalviarà uns 1.900 euros anuals amb el canvi de faroles de la Plaça de les Eres

0
COMPARTIR

Seguint amb la línia d’estalvi energètic, fa uns dies l’Ajuntament de Taradell va substituir les faroles de l’interior de la Plaça de les Eres per un sistema de LEDs. Els antics punts de llum, un total de 15, comptaven amb uns globus de 250 watts de vapor de mercuri. El consum total estimat que tenien era d’uns 15.000 quilowats hora a l’any, que equivalia a uns 2.100 euros a l’any de consum elèctric.

Ara s’han instal·lat 13 punts LED de 33 watts que tindran un consum aproximat de 1.700 quilowatts hora a l’any amb una despesa en consum elèctric de 240 euros anuals. Això suposa un estalvi de 1.860 euros anuals i de més de 13.000 quilowats hora  a l’any, ja que es redueix la potència contractada.

El canvi de l’enllumenat també ha servit per il·luminar millor l’espai i complir amb la normativa vigent sobre eficiència energètica. El cost total de la inversió ha estat d’uns 6.000 euros. Segons l’Ajuntament, aquesta inversió estarà amortitzada en tres anys per l’estalvi que es generarà en cada factura de la llum, a més de reduir la contaminació lumínica.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments