Inici Actualitat Ja teniu les novetats de la Biblioteca del mes de març

Ja teniu les novetats de la Biblioteca del mes de març

0
COMPARTIR

Aquesta és la selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes de març. Cada mes des de la biblioteca ens fan una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Llum antiga / John Banville

Alzira : Bromera, 2012

Sinopsi: L’actor Alexander Cleave fa memòria dels millors anys de la seva vida en recordar l’idil·li fugaç que va mantenir, quan era adolescent, amb la mare del seu amic a la Irlanda dels anys 50. Els encontres il·lícits en una casa de camp als afores de la ciutat o la passió al seient de darrere del cotxe de la seva amant s’apinyen en la seva ment. Però els records vénen acompanyats també d’un sentiment, esmolat i fosc, relacionat amb el suïcidi de la filla del protagonista, deu anys enrere. Quan al vell actor li ofereixen treballar en una pel·lícula sobre un escriptor extravagant, descobrirà que l’enigmàtic personatge va coincidir amb la seva filla uns dies abans que morís. Aquesta connexió amb el passat el farà lligar caps sobre el seu primer amor. En Llum antiga conflueixen l’obsessió i l’egoisme de l’amor de joventut amb el terrible impacte d’una pena profunda. Una novel·la totalment enlluernadora i tremendament commovedora alhora.

La tardor del comissari Ricciardi / Maurizio de Giovanni

Barcelona : La Campana, 2012

Sinopsi: El talent narratiu que Maurizio de Giovanni havia mostrat a L’hivern del comissari Ricciardi i a La primavera del comissari Ricciardi encara es fa més rotund en aquest nou llibre de la sèrie. Des del plantejament al desenllaç, La tardor del comissari Ricciardi és una obra mestra de l’equilibri entre el mecanisme de la intriga i la humanitat dels personatges. En aquest nou volum, Ricciardi descobreix els secrets que s’amaguen darrere la mort d’un nen. Perquè les coses no són el que semblen. Més que una novel·la negra, de Giovanni crea originals éssers humans, retratats amb tendresa o amb sàtira. La seductora Livia, amiga personal de la filla del Duce; l’enamorada del comissari, l’Enrica, cada vegada més decidida; una sorprenent germana de la Caritat…  A partir d’un possible crim, de Giovanni teixeix una història plena ’estímuls, càlida i imaginativa, que atrapa el lector.

El tango de la guardia vieja / Arturo Pérez-Reverte

Madrid : Alfaguara, 2012

Sinopsi: El tango de la guardia vieja, tracta una tèrbola i apassionada història d’amor, traïcions i intrigues, i que s’allarga durant quatre dècades del segle XX. El tango de la guardia viejadescriu tres situacions i arrenca amb una estranya aposta entre dos músics, que porta un d’ells a viatjar a Buenos Aires l’any 1928, segueix amb un assumpte d’espionatge en la Riviera francesa durant la Guerra Civil espanyola, i una inquietant partida d’escacs a Itàlia en el Sorrento dels anys 60.

Prisioneros en el paraíso / Arto Paasilinna

Barcelona : Anagrama, 2012

Sinopsi: Un avió en el que hi viatja una missió de l’ONU es veu obligat a efectuar un aterratge d’emergència en un racó perdut d’un arxipèlag indonesi. Els supervivients (una colla d’infermeres sueques, comadrones, llenyataires finlandesos, metges noruecs, hostesses i pilots anglesos) aconsegueixen arribar a una platja vorejada de selva impenetrable. Una vegada el grup supera la consternació inicial, els nàufrags es dediquen a organitzar la supervivència.

Connie Island / Sebastià Bennasar

Barcelona : Vienna, 2007

Sinopsi: Poden les paraules seduir una persona? Pot una dona jove trobar la fórmula per captivar un escriptor madur? Pot fonamentar-se la recerca de la felicitat en la possibilitat d’una trobada fortuïta? La Connie, una dona que viu a les illes Açores fascinada per la literatura d’Antonio Lobo Antunes, comença el seu periple per poder conèixer l’escriptor que l’ha enamorat a través de les paraules. És un llarg viatge que la durà fins a Lisboa i que la farà conèixer des de supervivents de la síndrome de la sirenomèlia fins a pastors que parlen amb les balenes, tot per descobrir el veritable poder de les paraules en un Portugal ben proper on tot és possible.

 

Adults

Ocells / Mireia Plaza

Granollers : Alpina,  2012

Sinopsi: Una guia de camp pràctica amb més de 90 espècies del nostre país, il·lustrades i descrites amb textos breus i clars per a una senzilla, ràpida i correcta identificació. El text s’acompanya d’imatges on s’observen els principals detalls descrits. Amb dades de distribució actual i curiositats sobre la veu, l’hàbitat o la construcció del niu.

Com gestionar els teus diners/ Martin Berasategui Barcelona : La Mar de Fàcil: Associació de Lectura Fàcil, 2012

Sinopsi: Com gestionar els teus diners ofereix orientacions i consells pràctics per ajudar-te a gestionar els teus diners i evitar els deutes. És el primer número de la col·lecció “Tu Pots”, que tracta situacions de la vida quotidiana i dóna consells per poder desenvolupar-se amb autonomia i seguretat.

El Libro de la cosmética natural / Claudina Navarro

Barcelona: Nuevosemprendimientos editoriales,  2012

Sinopsi: La cosmètica natural procura utilitzar el màxim d’ingredients naturals per minimitzar el seu impacte sobre la salut de les persones i el medi ambient.

 

Novel·la juvenil

El Racó de Penèlope / Pasqual Alapont  

Barcelona : Cruïlla, 2012

Sinopsi: Obra guanyadora del premi Gran Angular 2012 Zinc Peris és un xicot maldestre, immadur i maniàtic, incapaç d’aguantar la mirada d’una adolescent sense que li tremolin les genives. Però quan els pares decideixen obrir un restaurant i la família s’ha de traslladar a un altre poble, la seva vida canvia radicalment. Allà es fa amic d’Àlex, un vell mariner, enginyós i carismàtic. Àlex li ensenya veritats essencials de la vida, com el valor de l’amistat, i d’altres de més pràctiques, com cuinar i flirtejar amb noies. Però també li ensenya què és la traïció. Així, si bé el viatge de Zinc és curt en quilòmetres, per al noi suposa un viatge més llarg, a l’interior d’ell mateix, que el fa més savi.

Play / Javier Ruescas; traducció d’Antoni Terrades

Barcelona: Bromera, 2012

Sinopsi: És difícil pensar que Leo i Aaron són germans. El primer és presumit i ambiciós; el segon, tímid i reservat. Però ambdós persegueixen un objectiu. Mentre Leo somia fer-se famós al preu que sigui, Aaron no deixa de pensar com recuperar l’amor de Dalila. Un dia, regirant en l’ordinador del seu germà, Leo descobreix que Aaron té un talent desbordant per a compondre música i cantar. Sense meditar-ne les conseqüències, Leo decideix pujar els seus temes a Internet, i això desencadena el fenomen Play Serafin –el nom que ha posat al canal de YouTube– per tota la xarxa…

Terra de Llops / Josep Vallverdú

Lleida : Pagès, 2012

Sinopsi: Terra de llops és una novel.la d’aventures l’acció de la qual està situada a la Grècia antiga, en un món ple de batalles i de lluites entre bons i dolents. L’argument gira a l’entorn del rei Tereu de Tràcia i les seves peripècies, després que ha ajudat el rei d’Atenes a lluitar contra els estrangers que havien envaït aquesta ciutat.

Tereu, ja de retorn al seu tron, carregat de riqueses i casat amb Procne, filla gran de Pandió, rei d’Atenes, és empresonat per pirates i esclavitzat. S’escapa i retorna a la seva pàtria, però el seu propi fill el desterra i el mata. L’autor utilitza recursos del relat clàssic: de l’Odissea i de l’Eneida. Planteja la dicotomia entre l’home i la bèstia, entre la natura i la cultura (aquí Atenes versus Tràcia). Així mateix descriu l’heroi que esdevé antiheroi, mostra el compliment de l’auguri de l’oracle i planteja el triomf del bé ètic.

La narració té l’aire d’aventura de les millors novel.les clàssiques i està escrita amb un ritme àgil i un vocabulari precís i selecte. L’autor té la capacitat de fer estremir el lectors en les escenes més dures i alhora de satisfer els desitjos d’una lectura atractiva i plaent.

Vapor / Max Barcelona: La Cúpula, 2012

SinopsiVapor, el nou llibre del Premi Nacional de Còmic, s’endinsa en el peculiar món místic que Max ja va transitar en el seu anterior “Bardín, el superrealista”. El protagonista, aquest cop, és Nicodem, que atordit per l’estupidesa del món i per la banalitat del gran circ en què tot s’ha convertit, es retira a la solitud del desert com un modern anacoreta, a la recerca de la tranquil·litat necessària per retrobar-se amb ell mateix. Però ni en el més remot indret del desert podrà deslliurar-se de les distraccions del món contemporani. El llibre ja ha rebut una gran acollida i alguns crítics s’han atrevit a assegurar que en el volum s’hi troben algunes de les millors pàgines de l’autor.

Atur Gull o el destino de un esclavo modélico / guió: Fabien Nury; dibuix: Brüno; color: Laurence Croix Madrid : Dibbuks, cop. 2012

Sinopsi: És una novel·la gràfica basada en una obra literària que Eugène Sue va publicar en 1831. S’hi narra la peripècia vital d’un príncep africà de la tribu dels Namaquas, que és capturat i venut com esclau a Amèrica. L’odi que niarà al seu cor, li farà esdevenir un esclau en aparença exemplar, mentre trama la ruïna i destrucció del seu amo.Però, la venjança sol deixar fruits amargs i víctimes innocents al seu pas. En si mateix, aquest còmic té dues virtuts que el fan del tot recomanable. La primera és que, essent de ficció, ofereix un fresc molt didàctic sobre el què va ser bàsicament el comerç d’esclaus. La segona virtut de l’obra és que, lluny de caure en el maniqueisme, afronta el retrat dels que es veuen involucrats en aquesta història des de la pròpia moralitat d’aquests mateixos personatges. Això potser ajudi a entendre, que no a justificar, l’existència d’una dinàmica tan perversa com va ser el comerç d’esclaus des de la psicologia humana. En tot cas, es tracta d’una novel·la gràfica que flueix amb elegància, dibuixada amb ofici i acolorida amb gran encert. En suma, ben recomanable per a tots els públics.

 

Secció infantil 

Coses que l’avi no pot fer / Jordi Sierra i Fabra / Sílvia Cabestany (il·lustracions)

Barcelona: Fil d’Aram, 2012

Edat: fins a 5 anys

Sinopsi: Aquest conte ens convida més que mai a anar passant pàgina i conèixer un avia través dels ulls del seu nét. Coses que l’avi no pot fer, però és només el títol de la meitat d’aquest conte. L’altra meitat l’hauràs de descobrir tu. I això és ben fàcil; només cal que vulguem conèixer un avi entranyable i ple de sorpreses… Sierra i Fabra ens descriu amb gràcia i senzillesa els mals i les il•lusions que molts avis poden tenir en comú, de tal manera que els nens ho puguin entendre.

Un bon dia, un barret / Mar Pavón / Anna Clariana (il·lustracions)

Barcelona: Barcanova, 2012

Col·lecció: Sopa de Llibres

Edat: a partir de 6 anys

Sinopsi: Un bon dia, un barret va sortir volant de l’aparador de la barreteria i es va anar encaixant al cap d’estrambòtics personatges. A tots ells formulava la mateixa endevinalla: “Sóc el barret que dóna briu i ombriu i teu seré si el meu nom dius”. Però cap de les respostes que donaven al barret, no era bona. Per fi apareix la Lia, una nena d’allò més eixerida i amb tot el temps del món per endavant… Sopa de Llibres és una col·lecció per a joves lectors basada en dos conceptes: el valor literari dels textos publicats, que ha de fomentar el gust per la lectura, i l’especial atenció en la recerca d’autors que escriuen en la nostra llengua.

El Regne de Caucas / Bono Bidari

Barcelona: Cruïlla, 2012

Col·lecció: La Companyia del Balta

Edat: a partir de 8 anys

Sinopsi: En Bic, en Dani i la Lisa, tres amics que fan sisè, es queden castigats sense esbarjo a la classe d’informàtica. Allà descobreixen un antic joc d’ordinador: el joc de Balta. Sense saber com, acabaran entrant dins del joc i coneixent a un noi anomenat Balta i a un munt d’éssers estrafolaris: els lakers, els ciclotauros, els dúnkels … Els tres amics i Balta hauran de salvar el regne de Caucas de la tirania del malvat Brontaler. Però per aconseguir-ho hauran de trobar tots els fragments de l’espasa del rei Caucas. I això no és gens fàcil … El llibre inclou accés a 2 jocs en què podràs unir-te a la companyia de Balta!

Què han de menjar els nostres fills. Guia per a una bona nutrició infantil / Marta Figueras

Barcelona: Pòrtic, 2012

Col·lecció: La Companyia del Balta

SinopsiEls pares han de ser conscients de la importància d’una alimentació sana des de les primeres etapes de la vida. Una bona educació nutricional és essencial per adquirir uns hàbits alimentaris correctes que ens ajudin a prevenir al·lèrgies i malalties com l’obesitat, la diabetis o, fins i tot, el càncer. La nostra societat ha viscut grans canvis que han repercutit en la manera d’alimentar-nos. Les tradicions han estat substituïdes per dietes molt més calòriques i riques en greixos i sucres. Davant del desconcert en què vivim, Marta Figueras, diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat Ramon Llull, proposa menús, mostra taules de nutrients i dóna respostes a molts interrogants i mites infundats.

La fruita. Quan, per què, com, qui, on / Montserrat Corderroure, Antonieta Barahona, Pilar Senpau / Mònica Carrera (imatges)

Barcelona: Cruïlla, 2012

Col·lecció: La Companyia del Balta

Sinopsi: Aquest llibre mostra de manera didàctica com atansar el consum de fruita als nens a través de la seva pròpia família. Està estructurat en tres grans blocs: un que explica per què és necessari que els nens mengin fruita, un altre que ens dóna estratègies per fer possible el consum de fruita en els nostres fills, i el tercer bloc que ens dóna algunes idees pràctiques en forma de receptes per incorporar la fruita als nostres àpats de manera fàcil, divertida i eficaç.

 

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments