Inici Actualitat La Biblioteca de Taradell farà un agermanament amb Portugal

La Biblioteca de Taradell farà un agermanament amb Portugal

0
COMPARTIR

Per tercer any consecutiu la Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell portarà a terme el projecte d’agermanament “De biblioteca a biblioteca, de país a país”. En aquesta ocasió, la col·laboració es farà amb una biblioteca d’Azambuja, a Portugal. L’objectiu del projecte és aprofundir en el coneixement d’un país o regió des d’un punt de vista turístic i cultural a partir del fons documental i l’organització d’activitats.

La roda de premsa de presentació de la nova edició es va fer aquest dimecres a la tarda amb la presència de la directora de la Biblioteca, Eva Leucó, i la regidora de Cultura, Lluïsa Sañé. Segons Leucó, el contacte es va fer amb l’Associació de bibliotecaris portuguesos. Azambuja és a uns 50 quilòmetres al nord de Lisboa i té una població de 7.000 habitants.

La presentació oficial i oberta al públic de l’agermanament es farà el pròxim dijous 14 de març a les 8 del vespre amb una conferència inaugural a càrrec de Sebastià Benassar “Portugal, el germà desconegut”. També comptarà amb un concert de cançó portuguesa a càrrec de la Coral l’Arpa de Taradell. L’acte servirà per desvetllar totes les activitats que es faran al voltant de la cultura portuguesa. Entre altres, hi ha previst dos clubs de lectura dedicats a Fernando Pessoa i José Saramago, un concert de fados, una sessió de cinema o un tast de vins.

També està  previst un viatge literari la darrera setmana de setembre per visitar la biblioteca d’Azambuja i la ciutat de Lisboa.

El 2011 en la primera edició el projecte es va dedicar a les Highlands Escoceces amb la biblioteca de Dingwall. El 2012 es va centrar en la Provença amb un agermanament amb la biblioteca Joseph-Roumanille de Saint Rémy.

Podeu veure aquesta petita notícia feta per OsonaStream:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments