Inici Opinió La cultura de la queixa

La cultura de la queixa

3
COMPARTIR

Criticar és gratis. Tots ho fem. I queixar-se, també, i més en l’època que vivim. Els últims dies, els organitzadors del Carnaval de Taradell hem rebut una allau de queixes, bàsicament a través del Facebook, pel preu de l’entrada a la festa de la Carpa. Ara, amb la disbauxa païda, les queixes ja són no tant pel preu, sinó per la música. Tot plegat em recorda el que va passar fa dos anys. A última hora, vam ajornar una setmana el Carnaval per la previsió de pluja. Ens van dir pràcticament el nom del porc. I, sí, el dia que s’havia de fer la rua va ploure. Per tant, decisió més que encertada i que els més crítics, després, van trobar justa. La qüestió és queixar-se.

El preu de l’entrada, com tot en aquesta vida, és discutible. Som conscients que ens escanyen per totes bandes i, justament, aquesta pujada no té cap altra explicació que el cost d’organitzar el Carnaval també ha pujat i el manteniment de Ràdio Taradell, l’entitat organitzadora, és també costós. Les reparacions tècniques, que per mala sort n’hi ha, costen un ull de la cara.

Així, doncs, si algú pensa que els diners recaptats dissabte van a parar, íntegrament, a un compte corrent no ha entès res. Organitzar una festa com la de dissabte no és bufar i fer ampolles: disfresses, carrossa, seguretat, ambulància, lavabos, llums, equip de so, menjar, beure, premis i anem sumant. És evident que hi va haver benefici, que es destina a la supervivència de la ràdio, que tira endavant gràcies a festes com aquesta, la subvenció municipal i uns pocs ingressos publicitaris. Un projecte de 30 anys, discret, però que sempre hi és i mai té un no per ningú: s’ha convertit en una eina de servei públic imprescindible pel poble i això ens obliga a un manteniment acurat i a estar al dia.

L’èxit de dissabte, amb els carrers plens i gairebé 800 persones a la Carpa, ens engresca de cara a l’any que ve. Evidentment, les queixes i les crítiques les tindrem en compte. Però, sobretot, el que lamentem és que, massa sovint, es critiqui sense respecte. Qui coneix bé les entitats i com funcionen sabrà que, aquí, ningú busca l’interès propi i que si Taradell és un poble viu és, precisament, pel seu teixit associatiu que treballa de manera intensa i voluntària perquè s’ho passa bé i, sobretot, per fer-ho passar bé als altres. I sempre, això sí, oberts a la crítica constructiva, mai a la destructiva i sense fonaments; aquí, mai ens hi trobaran.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

3 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
taradellenca
taradellenca
22 febrer 2013 9:42

Primer de tot agrair a l’organització del Carnestoltes perquè som molts i moltes que disfruten d’aquesta festa. Jo nomès volia puntualitzar que anys enrere totes les carrosses tenien un petit ajut, i no hi havia els premis per les tres millors carrosses. Crec que potser seria interessant tornar com anys enrere, ja que tots els grups de gent que s’organitzen per fer una carrossa tenen una despesa considerable i aquells diners els ajudaven. D’acord que els premis m’imagino que tambè ajuden els guanyadors perquè almenys els dos primers són amb diners, però només a 3 carrosses de les 21 que… Llegeix més »

TERESA
19 febrer 2013 22:01

Felicito els organitzadors del carnaval, un cop més hem pogut comprovar que el carnaval de Taradell està agafant força i categoria. Totes les carrosses mereixien un premi, però com dius tu molt bé les coses no són bufar i fer ampolles.

Aquests que critiquen i es queixen, segur que si estesin dins ja no opinarien igual. Podrien veure que no és tan fàcil.

Salutacions

taradellenc
taradellenc
19 febrer 2013 10:20

Com a taradellenc crec que tens part de raó. Queixar-se es molt fàcil i més quan no estàs dintre l’organització. Això sí, posar-hi tota la voluntat del món, no vol dir que es facin les coses de la manera més correcta… Trobo una tonteria queixar-se per la música, ja que sempre hi haurà gent que li agradi i gent que n’estigui totalment en desacord amb els temes “punxats” en una nit. El que sí que trobo exagerat és el preu… Entenc que s’han de pagar certes coses i dono per fet que els organitzadors NO es queden ni un duro.… Llegeix més »