Inici Actualitat Retiren l’estelada de la capella Santa Llúcia de Taradell a causa de...

Retiren l’estelada de la capella Santa Llúcia de Taradell a causa de l’oposició del Bisbat

10
COMPARTIR

L’estelada que estava penjada a la façana de la capella de Santa Llúcia de Taradell ha estat despenjada. Segons un comunicat de l’Assemblea de Taradell (ANC) el símbol independentista ha estat retirat per pressions del Bisbat de Vic.

Els membres de l’Assemblea a Taradell asseguren que, segons el rector de Taradell, s’haurien rebut pressions per part del Bisbat de Vic que no veuria amb bons ulls aquest fet.

Els integrants de l’Assemblea de Taradell asseguren que han rebut la notícia “amb decepció i tristesa” i lamenten que el Bisbat de Vic “no se sumi a la corrent majoritària que actualment es dóna a Taradell en favor de l’estat propi per a Catalunya”. Per això, han procedit a retirar l’estelada de la façana de la capella. Aquesta s’ha reubicat just al costat. Concretament, al monument de l’“Exaltació a la vida i a la pau” de Josep Ricart i Maimir, que hi ha al centre de la Plaça de Sant Llúcia.

Aquesta mateixa polèmica ja es va produir a mitjans de desembre de 2012 a Ripoll, ja que el Bisbat de Vic no va donar permís per penjar l’estelada al Monestir.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

10 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Eudald
Eudald
22 febrer 2013 2:48

Muntsa: Encara que no és pas problema d’alçada, sí que n’hi ha un de més alt: El campanar.

Muntsa
Muntsa
19 febrer 2013 13:54

Que no hi ha llocs més alts per penjar l’estalada ???

Genís Sañé.
Genís Sañé.
17 febrer 2013 17:35

Amb pressions i males pràctiques heu fet enrretirar l’estelada de la Capella, la que representava un símbol de lluita i d’esperança contra l’opressió espanyola. Heu fet tard: La vostra censura no podrà esborrar les moltes imatges que tenim congelades a molts ordinadors, i que podem fer servir quan ens plagui.

És una llàstima que després de tants segles, alguns dirigents, -i no parlo de locals, parlo dels que realment tenen poder-,amb una mentalitat carca i autoritària, més pròpia d’un règim dictatorial, puguin influir tant en una societat que malgrat corrupteles avança i intenta respectar l’opinió de la seva gent.

ramon
ramon
17 febrer 2013 16:59

Em sembla molt bona idea això de demanar signatures, on es pot fer?

Constantí
Constantí
17 febrer 2013 11:09

I perquè no retiren les imatges d’aquests Sants i Mares de Déu foranes i imposades: em refereixo, entre altres a San Isidro, Virgen de la Cabeza…etc.
Això sí, les obres, taxes especials, restauracions de campanars i altres qüestions, que seria massa llarga la llista, les hem pagar des de la societat civil. No sé pas què diria Jesucrist davant d’algunes qüestions com aquesta. L’església cal que miri d’on i com va néixer, ha de ser un model de llibertat tant personal com col.lectiva, i cada dia és més lluny dels seus apostolats.

Pilar
Pilar
16 febrer 2013 16:00

Una vegada més queda demostrat el poder que té un senyor poc arrelat a la terra que trepitja, i a la indiferència al sentiment generalitzat d’una bona part de la seva gent. Ell no és pas el propietari d’un edifici que resta d’empeus de fa segles, i encara que legalment pugui prohibir que el pensament de molts vilatans quedi reflectit als murs de la capella, penso que legitimament no. És senzillment vergonyós que una persona, per alt càrrec que tingui, -i potser això encara agreuja més la causa- pugui mensyprear a tot un conjunt de gent que pensem que la… Llegeix més »

TERESA
15 febrer 2013 22:05

És molt penós inclós amb això s’han de posar quan de veritat de moltes més coses urgents caldria que es preocupessin i deixar l’estalada al seu lloc. Salutacions

Genís
Genís
15 febrer 2013 19:58

Que trist!…