Inici Actualitat Novetats de febrer a la Biblioteca

Novetats de febrer a la Biblioteca

0
COMPARTIR

Aquesta és la selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes de febrer, després del parèntesi del gener per les festes de Nadal. Cada mes des de la biblioteca ens fa una tria que us presentem. Recordem que a la web, a l’apartat on posa Biblioteca trobeu la pàgina dedicada a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Victus: Barcelona 1714 / Albert Sánchez Piñol

Barcelona : La Campana, 2012

Sinopsi: Barcelona, 1713. L’arquitecte militar Martí Zuviría presencia com les classes populars empenyen el govern català a resistir l’avenç borbònic i a no rendir-se. 

Martí continua tan escèptic com sempre: ell coneix millor que ningú les conseqüències d’un setge tan gran. Fins que es posa a les ordres del general Villarroel, un castellà que s’ha fet càrrec de la defensa. En assabentar-se que ha estudiat amb l’eminent arquitecte militar francés, el marquès de Vauban, Villarroel fa que Martí treballi en les pobres defenses de la ciutat. Martí desenvolupa una relació d’amor odi amb Villarroel.

L’Hivern del món / Ken Follett

Barcelona : Rosa dels Vents, 2012

Sinopsi: El naixement dels totalitarismes, des de l’ascens del Partit Nazi al poder fins l’any 1949, i l’inici de la Guerra Freda, vistos a través de cinc famílies (els Williams, els Fitzherbert, els Kostin, els Ulrich i els Dewar) el destí de les quals s’entrellaça.

Les Joies del paradís / Donna León

Barcelona : Edicions 62, 2012

Sinopsi: Caterina Pellegrini és una jove especialista en música barroca que, com molts joves d’avui, ha hagut d’anar-se’n a l’estranger per prosperar. Manchester, però, no li agrada i enyora l’escalfor de la seva llar. Quan per casualitat s’assabenta que a Venècia hi ha una vacant, accepta de seguida. Ara bé, la feina és força inusual. Fa poc s’han descobert dos baguls segellats propietat d’un misteriós músic antic. Connectat amb els cercles religiosos i polítics, el compositor, que fins i tot podria haver estat implicat en un dels assassinats més famosos de l’època, va morir sense fer testament. Ara, prop de tres segles després, els suposats descendents, dos cosins venecians rivals, es disputen la seva herència. A la Caterina li correspon treure’n l’entrellat, per molt que la recerca aviat es compliqui per viaranys foscos.

Si quan et donen per mort un dia tornes / Llort
Barcelona : La Magrana, 2012

Sinopsi: Sona el timbre. Quins sentiments remouen la mare quan obre la porta i reconeix el fill, que va desaparèixer fa anys? Com reacciona, ara que no li vol explicar on ha estat, amb qui? Ara que calla què li va passar. Per què l’Agustí ha estat catorze anys i mig desaparegut? I per què ha tornat? I, sobretot,

què l’obliga a callar? Llort planteja un puzle amb el paisatge de fons d’un dolorós periple per la foscor. El viatge que porta de la innocència a la maduresa, amb parades en la mentida, la superació, la violència, la redempció, el dubte, la culpa, l’espera i els sempre presents amor i mort.

 

Novel·la en anglès

Sweet Tooth / Ian McEwan

London : Jonathan Cape, 2012

Sinopsi: Serena Frome, the beautiful daughter of an Anglican bishop, has a brief affair with an older man during her final year at Cambridge, and finds herself being groomed for the intelligence service. The year is 1972. Britain, confronting economic disaster, is being torn apart by industrial unrest and terrorism and faces its fifth state of emergency. The Cold War has entered a moribund phase, but the fight goes on, especially in the cultural sphere. Serena, a compulsive reader of novels, is sent on a secret mission codenamed Sweet Tooth, which brings her into the literary world of Tom Haley, a promising young writer. First she loves his stories, then she begins to love the man. Can she maintain the fiction of her undercover life? And who is inventing whom? To answer these questions, Serena must abandon the first rule of espionage – trust no one.

 

Adults

L’Art de no amargar-se la vida / Rafael Santandreu

Valls : Cossetània,  2011

Sinopsi: La vida és per gaudir-la: estimar, aprendre, descobrir…, i això només ho podem fer quan hàgim superat les nostres pors i descobrim l’art de no amargar-se la vida. 

En la línia dels grans llibres de psicologia per al gran públic, Rafael Santandreu exposa en aquesta obra un mètode pràctic, clar i científicament demostrat, per caminar cap al canvi psicològic. La nostra finalitat és convertir-nos en persones més fortes i felices. Amb anècdotes extretes tant de la seva consulta com de la seva història personal, l’autor ens mostra com transformar la nostra forma de pensar i actuar. De deprimits, ansiosos o «rondinaires» podem convertir-nos en homes i dones serens, alegres i optimistes, amb l’ajuda d’un terapeuta o per nosaltres mateixos!

Las recetas favoritas de Martín Berasategui / Martin Berasategui

Madrid : El País/Aguilar, 2011

Sinopsi: 150 receptes de cuina casolana sense sofisticacions ni ingredients estranys, 150 receptes  del gran cuiner que no requereixen gran habilitats culinàries,  només ganes de disfrutar cuinant i de  menjar bé.

Cómo preparar un gran viaje / Itziar Marcotegui, Pablo Strubell

(S.l.: Strubell),  2012

Sinopsi: Com escollir la ruta?, maleta o motxilla?, quants diners he de portar?, quins visats són necessaris?, hem de fer reserva a tots el hotels? I si em poso malalt, o em roben totes les coses?,… si vols donar la volta al món, fer la ruta de la seda, recórrer el sud-est asiàtic, visitar l’Amèrica llatina, o qualsevol altre lloc del planeta segur que et fas aquestes preguntes o moltes d’altres.

Aquest llibre intenta respondre-les i gràcies als consells pràctics et permetrà estalviar temps i preocupacions. Et servirà de guia per planificar el teu gran viatge i t’ajudarà a resoldre dubtes sobre la salut, la seguretat o l’equipatge ideal. També et donarà consells del dia a dia de la ruta: on dormir, el transport,…

Nepal / Luís Mazarrasa Mowinkell

Madri : Gaesa, 2012

Sinopsi: El Nepal, el petit país encaixonat entre Xina i l’Índia i amb algus dels cims més alts de la terra és un dels destins turístics més apreciats pels viatgers independents i pels amants de la muntanya. Inclou informació sobre trekkings.

 

Novel·la juvenil

Camins creuats / Ally Condie  

Barcelona : Lluna Roja, 2012

Sinopsi: La Cassia ha triat un futur incert: trenca amb en Xander, la parella que la societat havia triat per a ella, i segueix el camí d’en Ky, el noi de qui s’havia enamorat realment. La societat, que ho controla tot, l’ha expulsat a les perilloses províncies exteriors. I ella ho sacrifica tot per buscar la veritat que amaguen els que ostenten el poder. En aquesta frontera salvatge descobreix una manera de viure diferent i la promesa apassionant de la rebel·lió.

Ciutat d’orfes / Avi
Barcelona: Bambú, 2012

Sinopsi: El 1893, els carrers de Nova York són plens de vida i també de perills. Si ets un repartidor de diaris, com en Maks Geless, de tretze anys, val més que vagis amb compte amb en Bruno, el líder de la banda dels Busca-raons que intenta aconseguir el control de tota la premsa del Lower East Side. Convertit en detectiu, Maks s’haurà d’enfrontar a un món dominat per l’avarícia i el delicte, mentre lluita contra forces molt poderoses que amenacen els immigrants nouvinguts i la convivència de la seva pròpia família.

Novel·la inclosa en la prestigiosa Llista Kirkus, creada per la crítica nord-americana, com un dels millors llibres juvenils del 2011.

El Jardí secret / Frances Hodgson Burnet
Barcelona : Viena, 201

Sinopsi: Després de perdre els pares a l’Índia a causa d’una epidèmia, Mary Lennox, una nena de nou anys malcriada i insuportable, viatja a Anglaterra per anar a viure amb el seu oncle, Archibald Craven, que no sembla disposat a mostrar cap mena d’interès per ella. Per si això fos poc, la nova llar de la Mary és una mansió perduda enmig del no-res, amb més de cent habitacions, la majoria de les quals tancades amb pany i clau. Només la jove criada de la casa, una noieta anomenada Martha, sembla disposada a perdre el temps amb la Mary, explicant-li coses sobre la casa, els camps que l’envolten i un misteriós jardí tancat des de fa anys; tants, que ja ningú no recorda ben bé on és.

Un clàssic intemporal per a totes les edats!

L’Odissea / Homer ; adaptació d’Albert Jané
Barcelona : Bambú, 2012

SinopsiEls grans títols de la literatura universal tenen un lloc d’honor en aquesta col·lecció que, a través d’acurades versions a càrrec dels millors traductors, apropa els lectors de 12 anys en endavant a joies literàries que han fascinat lectors de tot el món i de totes les èpoques.

Un cop acabada la guerra de Troia, Ulisses emprèn la tornada a Ítaca on l’esperen el seu fill Telèmac i la seva fidel muller Penèlope. El viatge esdevé una peripècia de deu interminables anys durant els quals l’heroi grec i els seus companys pateixen tota mena de penalitats. Només l’astúcia ajudarà Ulisses a tornar sa i estalvi a la seva pàtria.

Premi Crítica Serra D’Or. Premi Internacional Latino Book Award…

L’Assassí de la corbata / Marie-Aude Murail
Barcelona : Estrella Polar, 2012

Sinopsi: La Ruth és una noia de catorze anys. Un dia troba en una caixa amagada dins d’un armari una antiga foto de classe del seu pare. A la foto, hi apareixen el pare, la mare de la Ruth –la Marie-Ève–, morta d’un aneurisma quatre anys enrere, i la seva tia –l’Ève-Marie–, a qui van trobar al riu escanyada amb una corbata. El que semblava un record innocent esdevindrà un incòmode misteri quan la Ruth s’adona que és la seva tia qui el pare agafa de la mà, i no la seva mare. A partir d’aquí, la protagonista es farà un munt de preguntes i descobrirà que a vegades remanar en el passat pot resultar molt perillós.

 

Secció infantil 

Com estàs? / Anthony Browne

Barcelona: Hipòtesi; Pontevedra: Kalandraka, 2012

Edat: De 0 a 6 anys

Sinopsi: L’autor i il·lustrador britànic Anthony Browne va confessar fa temps la seva fascinació pels goril·les, la qual cosa és ben palesa en molts dels seus llibres, on els utilitza com a personatges. En aquest conte el petit goril·la protagonista ens va portant a través de les seves emocions, sentiments o estats d’ànim. Els recursos gràfics de Browne permeten que el lector comprengui immediatament a què es refereix en cada pàgina.

Aquest conte és una eina excel·lent per comunicar-nos amb els infants, fer-los i fer-nos parlar. A vegades ens costa d’expressar com ens sentim, i aquest llibre ens pot ajudar a fer-ho, alhora que gaudirem d’uns dibuixos especialment tendres i bonics.

Ennuvolat amb risc de mandonguilles / Judi Barrett / Ron Barrett (il·lustracions)

Barcelona: Corimbo, 2012

Edat: A partir de 7 anys

Sinopsi: Us imagineu viure en un lloc on el menjar ens caigués del cel? Doncs això és el que passa al poble Mastegaiempassa. Hi plou a l’hora d’esmorzar, a l’hora de dinar i a l’hora de sopar, i així els seus habitants no han d’anar a comprar; mengen directament del que els hi proporciona el temps. Tanta felicitat, però, no pot durar, i un dia es produeix un desastre “meteorològic-alimentici”.

Aquesta és la història que explica un avi als seus néts, inspirat en un incident que passa mentre esmorzen. És així com aquest llibre ens introdueix uns fets imaginaris i surrealistes a partir d’un fet real.

Originàriament aquest conte va ser editat l’any 1978 a Nova York, i s’ha convertit en un clàssic nord-americà amb més de tres milions d’exemplars venuts.

Pequeños Titanes ¡Titanes en el espacio! / Art Baltazar i Franco Aureliani / Art Baltazar (il·lustracions)

Barcelona: ECC, 2012

Edat: A partir de 9 anys

Sinopsi: Pequeños Titanes és una col·lecció de còmics que narren les aventures d’uns súperherois molt peculiars.

Llegir sobre superherois significa aprendre a saber que existeix el bé i el mal, i que normalment els dolents acaben per penedir-se de les seves malifetes i desitgen començar a fer el bé.

Aquesta atractiva obra, guanyadora del Premi Eisner a la millor publicació infantil, enganxa a petits i no tant petits des del principi, la qual cosa fa que sigui una bona lectura per unir a pares i fills.

Prepareu-vos, doncs, per conèixer un munt d’amics sorprenents! 

Romeu i Julieta / William Shakespeare / Traducció de Miquel Desclot / Toni Deu (il·lustracions)

Barcelona: Bambú, 2012

Edat: A partir de 12 anys

SinopsiQuan l’amor s’enfila per les branques del destí no hi ha res que el pari. Ell es diu Romeu; ella, Julieta. Fills, respectivament, de les famílies rivals Montagut i Capulet, saben que en la seva lluita per estar junts no ho tindran fàcil, però també saben que estan fets l’un per a l’altra. Amb aquesta història Shakespeare, considerat l’autor més important i influent de tota la literatura, va convertir aquests dos personatges en els amants més cèlebres de la literatura universal.

Ara, l’editorial Bambú treu a la llum aquesta versió feta per Miquel Desclot i que ha rebut el Premi de la Generalitat a la Millor Traducció.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments