Inici Actualitat La Biblioteca acull la presentació d’un llibre centrat en el Camí de...

La Biblioteca acull la presentació d’un llibre centrat en el Camí de Sant Jaume

0
COMPARTIR

La Biblioteca Antoni Pladevall i Font de Taradell va acollir aquest divendres al vespre la presentació del llibre  ‘El camí de Sant Jaume a Cerdanya’, de Núria Boltà. L’acte va comptar amb la mateixa autora i de Joan Arimany, llicenciat en Humanitat i autor de llibres sobre religiositat popular.

Al principi Joan Arimany va fer una explicació des del punt de vista espiritual del Camí de Sant Jaume. Arimany va destacar que Sant Jaume va morir decapitat i els seus deixebles, segons la tradició, van traslladar el seu cos amb una barca des de Jerusalem fins a Galícia (on consideraven que era la fi del món), on van enterrar-lo en un lloc desconegut. Cap al segle IX es va descobrir el sepulcre del sant i aquest lloc va ser conegut com a Compostel·la perquè s’hi veien molts estels.

A partir de l’època medieval Santiago de Compostel·la va convertir-se en un punt important de pelegrinació per la cristianitat juntament amb Jerusalem i Roma i es van teixir nombrosos camins cap a Galícia. Segons Arimany, fer el Camí de Sant Jaume “era una manera de redimir-se dels pecats que s’havien comès durant la vida”.

Pel que fa als símbols, Arimany va explicar perquè la petxina està tant vinculada amb el Camí de Sant Jaume. Segons sembla “pel cristianisme la petxina era símbol de superar la porta terrenal, de renovar-se”.

El llibre estructura el recorregut en sis trams, des de Llívia fins a El Pont de Bar Nou. També dedica una part important al marc geogràfic, les tradicions i la història, amb capítols sobre la formació dels primers camins i la seva defensa, el fenomen dels pelegrinatges, els elements de cultura popular a l’entorn del sant o la presència de Sant Jaume a la Cerdanya i l’Alt Urgell.

Núria Boltà va explicar que el motiu del llibre va venir d’una casualitat en ensopegar amb un cartell que anunciava el Camí a la Cerdanya.

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments