Inici Opinió Un 10 pels Tonis

Un 10 pels Tonis

0
COMPARTIR

Carros, animals, eines del camp, oficis antics, autocaravanes… I, sobretot, molta, molta gent. La Festa dels Tonis ha tornat a ser un èxit. Un passant molt lluït, molt més cuidat que la resta, ens va permetre reviure aquest diumenge el passat de les feines del camp i va tornar a omplir els carrers de visitants, malgrat la pluja intermitent i el fred, cosa habitual en ple mes de gener.

Ha estat un cap de setmana intens, que no es limita al passant dels Tres Tombs. Si una cosa té la Comissió dels Tonis és que sap involucrar pràcticament totes les entitats del poble i prepara un programa ple d’actes durant tres dies. Tot plegat fa una combinació perfecta que situa Taradell en un referent entre les festes de Sant Antoni Abat.

Un recorregut pel passat que és molt important en una societat cada cop més avançada i tecnològica, en què li queden lluny les feines del camp amb eines grans i pesants, empeses per la força dels animals. I és bo no oblidar aquest passat, perquè és important per entendre la nostra història. La majoria hi reflexionem un cop l’any, durant el cap de setmana dels Tonis, però els seus organitzadors hi treballen intensament durant tot l’any.

És per això que quan veus com treballen els seus responsables i la seva implicació per superar-se any rere any, seria de justícia que Taradell liderés l’Ecomuseu del Blat, que pretén recuperar el patrimoni rural. Seria una llàstima que se n’anés a un altre municipi, tenint en compte les hores i hores que hi dediquen. I un argument més que l’Ecomuseu sigui a Taradell és que la Comissió dels Tonis té la sort de tenir el futur assegurat. La majoria dels seus membres tenen menys de 30 anys i s’han engrescat amb l’energia que hi aporten els més veterans.

A vegades, costa mirar i remenar el passat, però el futur no té sentit si no mirem enrere. La història és un aval molt important per un país que vol caminar sol. Per tot plegat, vull aprofitar aquestes línies per felicitar a la Comissió dels Tonis per l’organització de la festes de Sant Antoni!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments