Inici Actualitat La pluja i el fred no es volen perdre el Passant dels...

La pluja i el fred no es volen perdre el Passant dels Tres Tombs de Taradell

1
COMPARTIR

Malgrat la pluja intermitent i l’intens fred d’aquest diumenge, el Passant dels Tres Tombs de la Festa dels Tonis de Taradell es va poder celebrar amb normalitat. Una norantena de carruatges van recórrer el centre del municipi. De fet, es tracta dels 70 carruatges que la comissió dels Tonis de Taradell ha recuperat i conserva a l’Alzinar de la Roca, més alguns carruatges vinguts de poblacions veïnes.

El Passant, un any més, es va convertir en un museu mòbil a l’aire lliure del món rural i de pagès. Hi havia molts carruatges i tots diferents mostrant feines i usos antics. Així es podia veure el carro que traginava aigua, el que arrossegava troncs, la tradicional tartrana, la que feia funció d’enterramorts o la que traginava una màquina de ventar, juntament amb carruatges de vela o d’escala.

I és que la comissió dels Tonis de Taradell ja fa anys que s’ha autoimposat potenciar la qualitat per sobre la quantitat i, fins i tot, els participants en el Passant van vestits d’època. Per cert, aquesta era la segona edició amb la distinció de Festa d’interés nacional que es va donar oficialment el març de 2011.

Abans del Passant dels Tres Tombs, l’Ajuntament de Taradell va acollir el lliurament del Toni d’Honor. Enguany s’ha donat a Òmnium Cultural com a reconeixement a la seva tasca a favor de la llengua, la cultura i el país. El va recollir la seva presidenta, Muriel Casals.

A l’acte hi va assistir el conseller de Presidència, el taradellenc Francesc Homs, juntament amb el rector de la UVic, Jordi Montañà, el delegat del Govern a les Catalunya central, Jordi Moltó, i el president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, entre moltes autoritats. Francesc Homs va destacar que la Festa dels Tonis de Taradell “ha tingut la capacitat de persistir i de reiventar-se”. També ha afirmat que el futur Ecomuseu del blat comptarà amb el compromís de la Generalitat de Catalunya.

Durant el matí també es van fer demostracions de feines antigues amb animals i es podia gaudir de la fira “Duros a quatre peles” dels comerciants del poble.

Us deixem amb una galeria d’imatges:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
montse
14 gener 2013 13:35

Moltes felicitats a tota la gent de la junta dels Tonis i a tothom que els hagi ajudat. Com sempre, tot i la pluja, ha estat un èxit.

Felicitats!
Montse