Inici Actualitat Bona acollida de les caminades culturals i el taller del pa en...

Bona acollida de les caminades culturals i el taller del pa en el marc dels Tonis de Taradell

0
COMPARTIR

Quasi un centenar de nens i nenes van participar aquest divendres a la tarda al taller de pa que es va fer al Centre cultural Costa i Font. L’activitat estava emmarcada en els actes de les festes dels Tonis de Taradell i com a prova pilot del futur Ecomuseu del blat que pretén recuperar el patrimoni rural i oficis entorn del blat.

El taller va anar a càrrec de Josep Maria Nogué del Forn Sant Sebastià de Taradell. Els participants havien d’elaborar la massa del pa amb farina i aigua. L’activitat va tenir molt bona acollida.

Mentrestant, dissabte al matí es van fer les caminades per Taradell, organitzades pel Centre Excursionista Taradell i Ruralturístic. Es tractava d’una de les novetats amb l’objectiu de veure quina acollida tenen per a futures accions turístiques. Hi havia dues caminades.

Una de 10 quilòmetres pels voltants de Taradell que portava els participants fins al castell d’en Boix per conèixer l’entorn natural. Hi van participar una vintena de persones, que en arribar van enllaçar amb les caminades culturals.

L’altra era de caràcter cultural. Es feien sortides cada mitja hora i es recorrien els punts més emblemàtics i històrics de dins del poble. Així, el centenar de participants, distribuïts en quatre grups, van poder conèixer la història d’espais com l’església Sant Genís o la capella de Santa Llúcia. També van fer visites per conèixer antics oficis. Van poder contemplar la mostra d’eines que té en Lluís Serra a casa seva o visitar can Marxant per conèixer l’ofici de carreter de la mà d’en Pere Codina, entre d’altres.

També visitaven la Torre de Don Carles on el grup teatral Canya que no és conya feia algunes posades en escena ambientades en el passat. També ho feien a la Font Gran.

A la tarda una cinquantena de persones van assistir a la conferència “La masia el gran patrimoni de la Catalunya de pagès i el turisme rural avui” i “Els forns de pa i l’elaboració del pa a les masies”. En la primera hi va participar l’historiador Antoni Pladevall i el director de la revista Descobrir, Joan Morales. Tots dos van afirmar que la masia és un patrimoni que val la pena mantenir i que el turisme rural té molt camí per recórrer.

Finalment, Joaquim Señé, del Museu del Pa de Tona, va fer una explicació de com es feia antigamen el pa a les masies. Tot seguit, es va inaugurar l’exposició sobre els pans de Catalunya.

Cal destacar que durant to el cap de setmana s’ha fet la segona edició de la trobada d’autocaravanes. N’hi havia 200 repartides per diferents aparcaments habilitats al Pujoló, la rectoria o la zona del pavelló.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments