Inici Actualitat La Festa dels Tonis 2013 programa caminades culturals com a principal novetat

La Festa dels Tonis 2013 programa caminades culturals com a principal novetat

0
COMPARTIR

La Festa dels Tonis de Taradell 2013 tindrà com a principal novetat l’organització d’una sèrie de caminades, entre elles diverses de culturals per conèixer diferents oficis. Al mateix temps, es tornarà a fer una trobada d’autocaravanes després que en la primera edició n’hi participessin més de 250. A banda, d’això el Passant dels Tres Tombs serà l’acte estrella, juntament amb el pregó a càrrec d’Assumpta Esquís i el lliurament del Toni d’Honor.

Pel que fa al passant, segons un dels membres de la Comissió de Tonis de Taradell, Pep Casassas, durant el passant es podrà veure “el ric i divers patrimoni”, immaterial i material, en forma de carros, eines de treball o guarniments. El passant dels Tres Tombs se celebrarà aquest diumenge i acollirà una norantena de carros, dels quals uns 70 són propis. A banda, s’ha organitzat una gran quantitat d’activitats paral·leles que començaran aquest divendres i on destaca el reconeixement al ‘Toni d’Honor’ que, enguany, es lliurarà a Òmnium Cultural, “en reconeixement a la tasca de l’entitat en els seus 50 anys d’història”.

Activitats paral·leles

Aquest divendres s’ha organitzat un taller de forner per potenciar que els més joves puguin conèixer directament el procés de transformació i elaboració del blat i dels productes que se n’obtenen.

El dissabte ja hi haurà moltes activitats. Al matí, juntament amb el Centre Excursionista de Taradell, s’han programat diferents rutes a peu per descobrir indrets del municipi, però també rutes patrimonials per diferents cases històriques de Taradell. La sortida serà a partir de 2/4 d’11 del matí des de la plaça de les Eres.
Es farà una caminada esportiva per la muntanya i una de cultural pel poble. La primera serà una caminada de 10 quilòmetres pels voltants del poble fins al Castell de Taradell per conèixer els boscos, paisatges i patrimoni. La sortida serà a 2/4 d’11 a la plaça de les Eres.
Les caminades culturals es centraran en l’origen de Taradell, l’església, la Sagrera, conflictes feudals o la Torre de Don Carles, juntament amb l’explicació de diferents oficis i mostra d’eines d’en Lluís Serra. D’aquestes caminades se’n faran tantes com inscrits hi hagi i cada mitja hora des de la plaça de les Eres.

A la tarda hi haurà passejades amb burro i jocs tradicionals als jardins de Can Costa i Font, una xerrada sobre “La masia, el gran patrimoni de la Catalunya de pagès i el turisme rural avui” a les 5 de la tarda a la biblioteca Antoni Pladevall i Font i la inauguració d’una exposició sobre els pans catalans.

Al vespre s’encendran les fogueres de Sant Antoni i es farà el tradicional tast del porc. I a partir de les 9 serà el torn per a l’elecció de l’Hereu de Taradell, escollit a través de votació popular, i el pregó de les festes a càrrec de la taradellenca Maria Assumpta Esquís.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments