Inici Actualitat Els Reis d’Orient no fallen a la seva cita amb Taradell

Els Reis d’Orient no fallen a la seva cita amb Taradell

5
COMPARTIR

Aquest dissabte al vespre Taradell va rebre la visita de Ses Majestats els Reis d’Orient. Els taradellencs van rebre les carrosses dels tres Reis amb molt d’entusiasme i alegria i amb les tradicionals atxes de barballó. Un element singular, que es conserva en  molts pocs municipis, però que sembla tenir molt bona salut a Taradell.

Ses Majestats van arribar en tres carrosses diferents, precedits per una carrossa amb un estel que els guiava. També hi havia una carrossa amb regals i una altra amb carbó. Cal destacar que després de diversos anys sense fer-ho, enguany es va recuperar l’adoració a l’Església Sant Genís. Més tard, des del balcó de l’Ajuntament, Melcior, Gaspar i Baltasar van saludar a tots els infants i taradellencs i els més petits van rebre un regal.

Us deixem amb una galeria de l’arribada dels Reis d’Orient.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

5 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Josep Roca
Josep Roca
8 gener 2013 15:24

Crec que hi ha gent que critica per criticar. Els reis des de que jo visc en aquesta vida, fa 50 anys, sempre ha sigut una festa religiosa. Jo, a Taradell, sempre havia vist l’adoració a l’Església fins que Mn. Climent va tallar-ho, per motius vagarosos de la seva tasca com a Mossèn i ja Josep Alaró no va voler-ho continuar. Trobo que Mn. Joaquim hagi volgut tornar-ho a permetre ha sigut un encert. Mantenir tradicions, que ja eren realitzades anteriorment sempre és un encert i no s’han de perdre com les atxes de barballó. Trobo que estèticament queda molt… Llegeix més »

Llucia Rovira
Llucia Rovira
7 gener 2013 13:57

Pues yo quisiera felicitar a todos los que han organizado la cabalgata, porque han estado preciosos y se lo han currado mucho. Hacía ya algunos años que no se veían con tanta música i alegria. Y por mi parte me ha gustado que lo hicieran en la iglésia, y cada uno puede opinar como quiera. Yo también felicito a la brigada municipal que cuando todos estabamos en família ellos trabajaban. Felicitación a todos.

Josep MIret
Josep MIret
6 gener 2013 23:11

Francesc, No crec que ningú tingui molta ràbia per no poder remenar les cireres, com dieu vós. Potser qui les remena sou vós i acostumat a fer-ho, teniu por de perdre aquest diguem-ne, privilegi. I digueu-me, qui passa llista a la gent que lliurement acut a missa? Com sabeu vós qui hi va i qui no hi va? Si només puguessin opinar dels aspectes de la vida quotidiana els que van o participen de determinats actes i esdeveniments, malament aniríem. No podrem parlar ni de política, si no som Diputats, Consellers, Alcaldes, Regidors…. ni tampoc podríem parlar de futbol si… Llegeix més »

Francesc
Francesc
6 gener 2013 12:22

Sí, estem a un país laic, però també estem a un país on hi ha llibertat d’expressió i si filem prim tan de carnaval és l’entrada a l’església com els mateixos Reis.
El mossèn que tenim nou pot tenir moltes ganes de protagonisme però això només ho podem dir els que més o menys anem sovint a missa.
Com diu un altra persona, el que no li agradi lo de l’església que vagi directament a la Plaça de les Eres.
I pel que veig el que teniu és molta ràbia per no poder remenar les cireres dintre del poble.

Idria Muntané
Idria Muntané
6 gener 2013 2:29

No estem en un país teoricament laic? L’arribada dels reis deu costar uns diners, i qui els posa: el poder civil o el poder eclesiàstic? Qui escombra molt efectivament els carrers un cop ha passat tot? El Sr. Bisbe? El Sr rector? El Sr Vicari? No ai làs! Ho fa la brigada municipal que amb el sou retallat i sense paga fan tan bé la seva feina… I a més el mossén sempre vol ser el protagonista de les festes que no se sap per quins motius, han tornat a llocs sagrats (per uns quants).El carnaval és d’aquí a uns… Llegeix més »