Inici Biblioteca Per Nadal arriben més novetats a la Biblioteca

Per Nadal arriben més novetats a la Biblioteca

0
COMPARTIR

Aquesta és la selecció de novetats que han arribat a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font per aquest mes de desembre. Cada mes des de la biblioteca ens faran una tria que us presentarem. Recordem que a la portada de la web, just sota la columna de Cultura, trobareu un banner fix que us portarà a l’apartat pàgina dedicat a les novetats bibliogràfiques de cada mes. Esperem que sigui del vostre interès.

Novel·la

Un àngel impur / Henning Mankell

Barcelona : Tusquets, 2012

Sinopsi: Al gener de 2002, sota l’entarimat mig podrit d’una habitació del que va ser el luxós Africa Hotel, a la ciutat moçambiquesa de Beira, un home troba un vell quadern. A la tapa encara pot llegir un nom i una data: «Hanna Lundmark, 1905», però el quadern està escrit en una llengua que desconeix.

Al 1904, gairebé un segle abans d’aquesta estranya troballa, una dona que viu a l’interior de Suècia desitja per a la seva primogènita, la Hanna, una vida millor i decideix enviar-la a casa d’uns parents que viuen a la costa. Comencen així les peripècies d’aquesta jove intrèpida, que acabarà enrolant-se com a cuinera en un vaixell amb rumb a Austràlia.

Nova edició de la coneguda obra de John Le Carré.

L’estiu de la pluja / Robert Saladrigas

Barcelona : Edicions 62, 2012

Sinopsi: Mariona Saravia, filla, germana i néta d’arquitectes de prestigi, té trenta-set anys, i viu i treballa a Nova York com a directora d’audiovisuals. La mort recent de l’àvia, a qui ella sempre ha admirat pel seu coratge, i el diagnòstic d’un càncer al seu pare la forcen a tornar a Barcelona. Les circumstàncies familiars, però, i les seves pròpies, han canviat molt des que va marxar.

La nit del caçador / David Grubb

Barcelona : Viena, 2012

Sinopsi: Ben Harper, un pare de família cansat de viure en la misèria més absoluta, decideix assaltar un banc, però no triguen gaire a enxampar-lo i és jutjat i condemnat a mort. Mentre espera el compliment de la sentència, comparteix cel·la amb Harry Powell, un enigmàtic personatge que anomenen el Predicador i que no para de burxar-lo perquè li digui on ha amagat el botí, encara no recuperat. Poc després del compliment de la sentència d’en Ben, penjat a la forca sense haver revelat mai el seu secret, el Predicador surt de la presó i decideix encaminar-se cap al poble on malviuen la seva vídua i els seus dos fills, convençut que algun moment sabrà guanyar-se la seva confiança.

Misión olvido / María Dueñas
Madrid : Temas de hoy, 2012

Sinopsi: La protagonista de ‘Misión Olvido’ és Blanca Perea, una professora d’universitat que després del fracàs del seu matrimoni, decideix acceptar un projecte a la universitat californiana de Santa Cecilia, on haurà de dur a terme la catalogació del llegat de l’hispanista Andrés Fontana, mort en un estrany accident quan investigava la ubicació de l’última missió franciscana que van crear els monjos franciscans al segle XVII.

Durant la seva estada a Califòrnia coneixerà a Daniel Carter, un hispanista nord-americà que va viure a Espanya els anys 50 i amic d’Andrés Fontana.

Misión Olvido investiga sobre les primeres missions franciscanes de Camino Real a la Califòrnia del segle XVII i l’exili que molts escriptors van viure segles més tard durant la segona meitat del segle XX.

Res no s’oposa a la nit / Delphine de Vigan

Barcelona : Edicions 62, 2012

Sinopsi: Un matí d’hivern, Delphine de Vigan va entrar a l’apartament de la seva mare, Lucile, i se la va trobar morta estirada al llit. Arran d’aquesta mort sobtada en circumstàncies poc clares, l’escriptora va decidir emprendre una recerca detectivesca per mirar de reconstruir el trencaclosques que havia estat la vida de Lucile Poirier. Una dona fascinant, d’una bellesa terriblement dolça i salvatge, seductora i bohèmia, però amb l’ànima marcada per un dolor profund i misteriós.

Els centenars de fotografies preses durant anys, la crònica del seu avi, enregistrada en diverses cassets, les vacances familiars filmades en super-8, les converses amb els seus oncles i germans, i la seva pròpia experiència com a filla d’una mare gens exemplar són els materials dels quals es nodreix la memòria dels Poirier. La memòria, i la crònica, sense embuts ni floritures, d’una família al París dels anys cinquanta, seixanta i setanta. Però també una lúcida reflexió sobre qui som, què transmetem i sobre la “veritat” de l’escriptura.

En el transcurs d’aquesta recerca, Delphine de Vigan descobrirà els secrets més foscos, tancarà algunes ferides antigues, però n’obrirà de noves en el seu entorn. El resultat: un magnífic relat, ambiciós, sensible, i colpidor, que ha merescut l’elogi unànime de la crítica i dels lectors francesos.

 

Novel·la juvenil

El Col·leccionista de dimonis / Jon Mayhew

Madrid : Macmillan Iberia, cop. 2011

Sinopsi: Us presentem un heroi gens corrent: L’Esquirol Taylor. Un xicot de tretze anys que veu dimonis on ningú no en veu!! Viu amb en Talon, un amo que el maltracta i el fa treballar de valent recollint caques de gos pels carrers dels barris més grisos i pudents del Londres del segle XIX. A més hi ha dimonis que per raons ancestrals no el deixen de petja: el volen matar, però no en qualsevol moment!

Un relat vertiginós enmig de dimonis, ànimes en pena, obscurs personatges i ensurts assegurats!!

Fosca: aquesta nit no hi ha lluna plena / Care Santos

Barcelona : Estrella Polar, 2012

Sinopsi: L’Abel té disset anys, viu amb la mare i es passa les nits davant de l’ordinador, com fan molts adolescents. L’Abel, però, no ha sortit mai de casa i només es relaciona amb el món exterior a través d’internet. L’Abel és un vampir, i el seu dia a dia és bastant complicat. Fins que, una nit, topa amb el bloc de la Fosca. Fosca és el nickname de l’Olívia, una altra adolescent incompresa amb una família força terrible. L’Olívia pot sortir de casa, però amb precaució, sobretot si hi ha lluna plena. Poc a poc, l’Abel i l’Olívia descobriran que tenen moltes coses en comú …

250 quilòmetres / Víctor Panicello i el Consell de Joves de l’Hospital Sant Joan de Déu

Barcelona : Estrella Polar, 2012

Sinopsi: És un llibre que, a través dels ulls d’en Quim, ens ensenya com és la vida quan has de conviure amb la malaltia de Crohn. Tot i així, no tots els nois i noies que participen a la novel•la com a coautors tenen aquesta malaltia, sinó d’altres. És per això que l’essència bàsica de la història no és una malaltia en sí, sinó el fet d’haver d’entrar i sortir d’un hospital quan encara ni tan sols has pogut gaudir de la màgia d’un primer petó.

És una lliçó d’aquelles que et costarà d’oblidar ja que, sovint, tal i com diuen aquests petits herois, ens preocupem dels més mínims problemes sense saber que hi ha gent que en supera de més grans. És una crida a l’esperança, a la superació i a no deixar escapar els nostres somnis passi el que passi en el camí que hem de recórrer per aconseguir-los.

Ha estat guardonat amb el prestigiós Premi Columna Jove 2012. El pròleg l’ha escrit l’Éric Abidal, de qui tots en sabeu la història: un home lluitador, que mai ha perdut l’esperança i que, tot i haver passat per moments durs, no li marxa el somriure. I és que com ell diu, “La vida és un viatge molt llarg ple de sorpreses, algunes són bones i altres no tant (…). Cal que continuïs lluitant encara que les coses no vagin bé, perquè només lluitant s’aconsegueix vèncer”

L’Illa de Bowen / César Mallorquí

Barcelona : Edebé, 2012

Sinopsi: 1920. Tot va començar amb l’assassinat del mariner anglès Jeremiah Perkins a Havoysund, un petit port noruec situat a l’Àrtic, i amb el misteriós paquet que, abans de morir, en Perkins va enviar a Lady Elisabeth Faraday. O potser la història comencés abans, quan es van descobrir unes estranyes relíquies a l’interior d’una vella cripta medieval, ja que va ser precisament una d’aquelles relíquies impossibles la causa que el malhumorat professor Ulises Zarco, director de la societat geogràfica SIGMA, s’embarqués en una aventura inimaginable a bord del Saint-Michel. Tant en Zarco com el seu ajudant, Adrián Cairo, han recorregut el món enfrontant-se a tota mena de perills, igual que el capità Verne i la seva tripulació, o el Jove fotògraf Samuel Durango, i fins i tot les dues dames angleses que els han demanat ajuda; però cap d’ells estava preparat per enfrontar-se al temible misteri que envolta l’illa de Bowen, més enllà del Cercle Polar Àrtic. Perquè, com deia Sherlock Holmes: «Quan s’ha eliminat l’impossible, el que queda, per improbable que sembli, deu ser la veritat».

 

Còmic

Portugal / Cyril Pedrosa  

Barcelona : Norma, cop. 2012

Sinopsi: A cavall entre França i Portugal, l’obra de Cyril Pedrosa és un relat intimista que parla de la família en el context d’una important crisi personal. L’obra ha rebut el premi FNAC al millor còmic al festival d’Angoulême, entre d’altres.

Simon Muchat és un dibuixant de còmics en plena crisi. Després de l’èxit del seu primer llibre pateix un bloqueig que no el deixa tornar a escriure. La seva feina ja no l’il•lusiona i la relació amb la seva parella va cada cop pitjor. Completament inapetent, Simon decideix acceptar la invitació d’un petit festival de còmic a Portugal, el país d’origen de la seva família. El retorn a les seves arrels i el retrobament amb una cultura i unes formes de fer conegudes però llunyanes seran el detonant que permetrà a Simon canviar la seva vida i alhora ser una nova font d’inspiració.

Cenizas / Álvaro Ortiz
Bilbao : Astiberri, 2012

Sinopsi: El motor de la història és el pot amb les cendres d’Héctor, un home que morí amb trenta-un anys i sol, deixant un mapa amb una creu a la costa i el nom “Gregorio” escrit a mà. Les circumstàncies feren que dos amics, una amiga i un mico emprenguessin un viatge en cotxe fins el lloc assenyalat al mapa, essent un d’ells perseguit per un parell de pinxos idèntics a Billy Gibbons i Dusty Hill dels ZZ Top. No cal dir que estem davant una història rocambolesca en la qual l’autor no escatima talent artístic i literari, regat amb una bona dosi d’erudició al voltant de la cremació.

El resultat és una obra completa, un projecte ambiciós que ha arribat a bon port i que demostren que la maduresa, a vegades, no té res a veure amb l’edat, i molt amb el talent i la constància.

 

Secció infantil

En Gatet i la pilota / Joel Franz Rosell / Constanze v. Kitzing (il·l.) 

Barcelona: Hipòtesi ; Pontevedra: Kalandraka, 2012

Edat: a partir de 3 anys

Sinopsi: En Gatet troba una pilota a les portes del nou edifici on viu, i decideix quedar-se-la per poder jugar, però la seva mare li diu que primer ha de buscar-ne el propietari. És així com coneixerà a l’Anegueta, a l’Esquirol, a en Conillet i a l’Eriçó, farà noves amistats i entre tots aprendran a compartir les coses. Algunes de les claus d’aquest àlbum per a primers lectors són l’educació dels més petits mitjançant actituds positives, però amb la necessària fermesa que es mostra en el personatge de la mare; el sentit de pertinença i de la responsabilitat i la convivència i la generositat enfront l’individualisme i l’egoisme. Aquest conte destaca també per la seva estructura narrativa repetitiva i pel seguiment d’un ordre numèric a l’hora de presentar els personatges. La qualitat i la calidesa de les il•lustracions, amb textures i amb colors alegres, serveixen per aconseguir que el públic s’identifiqui amb els animals d’aquesta faula urbana i contemporània.

En Dog i els llibres / Louise Yates 

Barcelona: Flamboyant, 2012

Edat: a partir de 4 anys

Sinopsi: En Dog és un gosset que decideix tenir una llibreria. Tot i que no té massa clients, gaudeix dels contes i de la fantasia. Aquest és un conte que ens porta a estimar els llibres i la lectura, amb un senzill argument. En Dog és un gosset que adora els llibres i decideix obrir una llibreria per recomanar a tothom els llibres que més li agraden. I tot i que sembla que no ve gaire gent a la llibreria, ell no deixa d’endinsar-se en cada aventura que li proposen els contes. I ben aviat la seva vocació de llibreter tindrà raó de ser…

La filla del carboner / M. Carme Bernal i Carme Rubio / Montse Gisbert (Il·l.)

La germana dels set corbs / M. Carme Bernal i Carme Rubio / Núria Feijoó (Il·l.)

Barcelona: Abadia de Montserrat, 2012

Col·lecció: L’Onada, dones protagonistes

Edat: a partir de 6 anys

Sinopsi: L’Onada, dones protagonistes, és una col·lecció de contes peculiar: totes les protagonistes són noies i totes tenen qualitats diferents. Cada història us descobrirà un món fantàstic. La filla del carboner narra la història de la filla petita d’un carboner, que gràcies a la seva astúcia sempre aconseguia allò que volia. Per la seva banda, La germana dels set corbs és una rondalla recollida pels germans Grimm que explica la valentia d’una noia per desfer un encanteri terrible.

Matemàtiques / Ciències Naturals / Ciències Socials / M. Vila Pueyo (coord.)

Barcelona: Vicens Vives, 2010

Col·lecció: EXAtac

Sinopsi: Aquests manuals han estat elaborats per especialistes de cada matèria, per tal d’oferir a l’alumne la teoria i els conceptes de cada assignatura d’una manera clara i simple. Cada manual conté 5 apartats diferenciats: teoria bàsica, consells i trucs (esquemes resumits, trucs mnemotècnics…), exercicis tipus (amb la solució), exercicis proposats (sense solució, per agafar pràctica), i models d’examen.

Podeu trobar més llibres al catàleg següent:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments