Inici Actualitat La granja Castellets, de Taradell, guanya el premi Porc d’Or amb Diamant

La granja Castellets, de Taradell, guanya el premi Porc d’Or amb Diamant

0
COMPARTIR
Guardó Porc d'Or Diamant del 2010

La granja Castellets, de Taradell, ha guanyat el màxim guardó a l’excel·lència del sector porcí a tot l’Estat, el ‘Porc d’Or amb Diamant’. Els premis Porc d’Or 2012, organitzats per l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), es van donar a conèixer aquest divendres a la nit al Palau de Congressos de Madrid.

Guardó Porc d’Or Diamant del 2010

La Granja Castellets, de l’empresa Pinsos Sant Antoni S.A., va ser la gran protagonista de la nit en rebre el Porc d’Or amb Diamant, el màxim guardó amb el qual ja va ser reconeguda els anys 2009 i 2010. El jurat, format per experts de reconegut prestigi en producció porcina, va valorar cadascun dels criteris i índexs que componen el conjunt de resultats de l’explotació, tenint en compte, la grandària, equilibri i estabilitat de l’estructura demogràfica de l’explotació, la seva evolució, el benestar animal, les condicions mitjà ambientals, la higiene i la planificació i gestió de les activitats de la granja, entre d’altres factors.

La granja Castellets és una explotació inicialment de cicle tancat amb 180 truges i 900 porcs d’engreix, que el 2001 va canviar la seva orientació productiva passant a ser una granja de producció de garrins amb 560 reproductores i 30 truges de recria. Segons el parer del jurat, l’explotació “té un excel·lent nivell productiu i d’instal·lacions, des del punt de vista tant mediambiental com sanitari, a més d’un excel·lent nivell de maneig i en el conjunt dels criteris tècnics analitzats”.

A més del Porc d’Or amb Diamant, la granja també va rebre un or per Productivitat Numèrica -garrins deslletats per truja productiva i any- i una plata pel criteri Nascuts Vius -mitjana de garrins nascuts vius per part-.

Catalunya, amb un total de 16 granges premiades, vuit més que en l’edició anterior, va encapçalar un any més la llista de premiats, amb 23 estatuetes, set d’or, vuit de plata i vuit de bronze.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments