Inici Actualitat Dos arbres de Taradell inclosos en la web de la Generalitat dedicada...

Dos arbres de Taradell inclosos en la web de la Generalitat dedicada a arbres monumentals

0
COMPARTIR

La Generalitat de Catalunya ha creat un espai web que recull tots els Arbres Monumentals que hi ha al país. I és que aquest octubre fa 25 anys de la primera protecció d’Arbres Monumentals que va iniciar la Generalitat amb la finalitat de salvaguardar aquest patrimoni natural.

La web pretén fer difusió dels arbres singulars presentant una fitxa amb dades com les mesures, dades històriques, fotografies i la seva localització. Cal destacar que respecte a Taradell hi ha inclosos dos arbres. D’una banda, el Plàtan de la Font Gran, que va ser declarat Arbre Monumental el 8 de febrer de 1990 i va ser plantat el 1865. També hi podem trobar l’Alzina del Pujol, declarat el 30 d’agost de 1988. Podeu trobar un article especial que vam publicar el 2007 dedicat a l’Alzina del Pujol.

Segons el decret 214/1987: “es consideraran arbres monumentals els exemplars que, per les mides excepcionals dins de la seva espècie o per la seva edat, història o particularitat científica, són mereixedors de mesures de protecció”.

Actualment, a Catalunya hi ha 254 arbres monumentals (s’hi inclouen els arbres monumentals previstos), dels quals 28 estan a Osona. Podeu accedir a la web clicant aquí.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments