Inici Actualitat La taradellenca Laura Arau torna a casa després de ser expulsada d’Israel

La taradellenca Laura Arau torna a casa després de ser expulsada d’Israel

9
COMPARTIR

L’exèrcit d’Israel va abordar dissabte al matí el vaixell solidari “Estelle”, que tenia la intenció de fer arribar material humanitari i trencar el bloqueig de Gaza en el marc de la tercera edició de la Flotilla de la Llibertat. Entre els tripulants hi havia la taradellenca Laura Arau, membre de la campanya “Rumb a Gaza”, que aquest dilluns ja ha arribat a casa.

Dissabte sis patrulles de l’exèrcit israelià van accedir al vaixell i en van prendre el control. El ministeri d’Afers Exteriors d’Israel ja havia avisat divendres que tenia previst abordar el veler en aigües internacionals i portar els passatgers detinguts al port d’Ashdod, al sud del país.

Tercer intent

Laura Arau ja va participar en la Primera Flotilla de la Llibertat en la qual van morir-hi nou persones a causa d’un polèmic atac de l’exèrcit d’Israel a l’embarcació turca Mavi Marmara el maig del 2010. L’any 2011, els vaixells carregats d’ajuda humanitària tampoc van aconseguir saltar el bloqueig que l’estat hebreu manté sobre el territori palestí. Enguany, l’entitat Rumb a Gaza havia posat en marxa una tercera flotilla, aquest cop formada per només una embarcació, el veler Estelle, que va sortir de Suècia fa dos mesos i va fer parada a Barcelona el passat 16 de setembre, on durant tres dies es van fer activitats en suport al poble palestí i es va carregar amb material humanitari.

L’aportació de l’estat espanyol al veler vans ser fonamentalment 44 tones de ciment, juntament amb material escolar. El ciment com a símbol de la necessitat de la reconstrucció d’edificis. La iniciativa té l’objectiu de reclamar a Israel que posi punt i final al bloqueig de Gaza.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

9 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Dolors
Dolors
26 octubre 2012 18:59

Quim, el teu escrit no em ve de nou, ets el típic que jo anomeno “cagabandurries”, és a dir, hi ha els ignorants, els més ignorants i els cagabandurries, que sou aquells que foteu cullerada a tot arreu però amb coneixement dels temes “0”.

Vanesa
Vanesa
26 octubre 2012 17:32

Suposo que hi ha persones molt avorrides que jutgen el treball aliè però que serveixen per fer-nos veure quan llegim aquest tipus de comentaris la ignorància d’alguns i la sort que tenim altres de poder opinar sobre el conflicte de molts països sense haver de deixar comentaris tan ximples com el seu Quim. De vegades llegeixo comentaris de feixistes, de sionistes, de persones que tot i estar en contra del que pensen veig un indici d’intel·ligència o cultura en el que escriuen. En els seus comentaris només veig l’opinió ignorant d’un pobre de poble que no sap ni de què… Llegeix més »

Laura
Laura
26 octubre 2012 16:42

I Quim aquests barbars no són a qui la Laura dóna suport perquè si t’haguesis molestat en llegir de què va la flotilla hauries vist que és gent del poble que ajuda a gent del poble sense tenir res a veure amb cap institució política. Quin mal fa l’ignorància i la demagògia en aquest país! Quina llàstima que hi hagi gent tant simplisae!

Laura
Laura
26 octubre 2012 16:36

Després de lleguir segons quins comentaris veig clar perquè el meu petit país va com va. La falta d’humanitats d’alguns i la valentia de sofà dels altres fan que avui dia tot i estar en la situació que estem la gent encara es permeti etiquetar a persones que, en aquest cas tenen un parell d’ovaris, per intentar canviar el món. I és que el recurs fàcil de Síria o de si pels de casa no ens movem està tan suat…. Què passa que els que parleu tant feu alguna cosa per algú??? Pq parlar és molt fàcil però moure el… Llegeix més »

gussa
gussa
26 octubre 2012 14:59

si no fossis tan ignorant Quim, et dedicaria més de tres paraules, però com amb els teus comentaris demostres que no tens ni idea del que dius, tan sols et diré “llegeix una mica”.

Laura Arau
Laura Arau
26 octubre 2012 14:49

Hola Quim, t’anava a respondre de forma extensa però suposo que no val la pena llegir la resposta d’una “quissoflauta”. I no sé perquè no m’extranya que utilitzis la web de Human Rights Watch com a referència en comptes de, per exemple, la d’Amnistia Internacional… No entraré al joc de la provocació ni al de les desqualificacions. Cadascú amb la seva consciència…

Bernat
Bernat
26 octubre 2012 14:48

I si van amb les milicies de Hezbola al Liban (del dicatador sirià) a demanar ajuda? Al Líban també hi ha mar … i aquestes milicies són les que controlen Gaza, oi? Ni els jueus són tan dolents ni els de Hezbola tan bons! Repartim a parts iguals i potser veurem les coses d’una altra manera

Quim (Catalunya)
Quim (Catalunya)
25 octubre 2012 13:01

Aquests bàrbars són a qui la Laura i altres donen suport. Eps i no ho dic jo, ho diu Humans Rights Watch.. Llegiu-lo

http://www.hrw.org/node/110517