Inici Actualitat El periodista Vicent Partal diu a Taradell que la independència de Catalunya...

El periodista Vicent Partal diu a Taradell que la independència de Catalunya “només depèn de nosaltres”

4
COMPARTIR

Taradell va fer sentir aquest divendres al vespre el seu sentiment catalanista i independentista. En un acte participatiu i on CDC, ERC i SI van mostrar unitat política, juntament amb l’ANC, el periodista i director de Vilaweb, Vicent Partal, va animar els taradellencs a ser protagonistes “d’un moment històric”.

Partal va destacar que “necessitem que s’omplin els carrers de Barcelona” durant la manifestació de l’11 de setembre perquè “ha de ser la manifestació més gran mai vista” per reclamar la independència de Catalunya. “Aquest 11 de setembre, no és un altre 11 de setembre, és una cita amb la història i no podem fallar”, va insistir.

També va manifestar que durant la consulta sobre la independència “encara no sabiem què voliem, però ara aquests dies tots sabem què volem, i el què volem és la independència”. El periodista valencià va afirmar que estem en “l’últim capítol del llibre i en l’última pàgina del llibre” i que, tot el context difícil, “tenim il·lusió perquè hem decidit que som lliures i hem decidit que d’aquí no passarem”.

L’acte va reunir més de 300 taradellencs a La Plaça on en un escenari Pepita Camprubí va llegir un manifest que reclamava Catalunya com a nou estat d’Europa fruit del cansament de la societat catalana i la convicció que la independència és la millor solució. Fins i tot, hi va haver la presència de l’alcalde de Sant Pere de Torelló, Jordi Fàbrega, que el 3 de setembre en el ple municipal va declarar el seu municipi “territori català lliure”. La vetllada va comptar amb el trio musical format per la soprano, Anna Casadevall, el violonista, Jofre Bardolet, i el violoncelista, Sebastià Bardolet, que van interpretar El Cant dels ocells i L’emigrant. La Coral L’Arpa també va intervenir a l’acte obrint-lo i tancant-lo amb el cant d’Els Segadors. El públic present a l’acte va corejar “Independència” en més d’una ocasió.

Aquí pots veure un vídeo que hem editat de l’acte, que també mostrem al final de la notícia.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

4 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Imma
10 setembre 2012 18:29

Té tota la raó, depèn de nosaltres i de ningú més! Us deixo una selecció de llibres sobre la independència que resol forces dubtes de qüestions que TOTS ens formulem. Selecció especial Onze de Setembre 2012

Carme
Carme
8 setembre 2012 17:55

Estigui tranquil senyor, el jovent ahir s’estava preparant per anar a hissar l’estelada al Castell de Can Boix, i em consta que els tiquets del bus ja els tenen comprats des de fa dies.

xevi huguet
xevi huguet
8 setembre 2012 16:35

Doncs penso que el fet que ahir no hi hagués molt jovent no representa el fet que no estiguem implicats. És més, alguns estem políticament actius, ja sigui amb Maulets, la CUP o a on sigui. L’important és tenir una consciència política activa i que quan s’hagi d’actuar s’actui, tot i que també com dius, hi ha una part del jovent que sembla que no li importi el seu futur ni tant sols el seu present. És trist quan sents gent que diu que aprofitarà el pont per marxar els 4 dies, i d’aquests n’hi ha de grans i de… Llegeix més »

Francesc
Francesc
8 setembre 2012 9:03

L’acte va ser molt maco i emotiu. Però jo em pregunto on era el jovent del poble? Perquè repassant els assistents vaig veure que el 90% erem del Casal de Jubilats. I jo em pregunto som els jubilats els qui hem de fer aquesta revolució que al fi i al cap és per les generacions properes? Perquè clar, a nosaltres ja només ens queden quatre Telenotícies…

La veritat, si el dia 11 els 10 autocars preparats els omplim els qui erem ahir vespre a la Plaça, jo ja no sabré si anem a Barcelona o a Lourdes.