Inici Actualitat L’estelada penjarà del balcó de l’Ajuntament fins que s’assoleixi la independència

L’estelada penjarà del balcó de l’Ajuntament fins que s’assoleixi la independència

0
COMPARTIR
L'estelada onejant el passat 23 d'abril de 2012
L’estelada onejant el passat 23 d’abril

El ple de Taradell va aprovar, amb els vots a favor de CiU, ERC i SI i el vot en contra de PxC, la moció presentada per l’Assemblea Nacional Catalana de penjar l’estelada al balcó de l’ajuntament. L’aprovació es va rebre amb aplaudiments entre el nombrós públic present a la sala de plens del consistori. Molts d’ells membres de l’ANC Taradell.

L’estelada onejarà al balcó de l’ajuntament al costat de la senyera de forma permanent fins que s’assoleixi la independència. La iniciativa va sorgir del col·lectiu taradellenc de l’Assemblea Nacional Catalana que es va reunir amb l’alcalde de Taradell. Lluís Verdaguer va comunicar-los que el tema havia de passar pel ple. Verdaguer va destacar en el ple que “hem intentat recollir un sentiment que creiem que és majoritari” i que s’ha tingut en compte que a Taradell es va fer una consulta sobre la independència on hi va participar més de la meitat dels taradellencs que van votar en un 97% a favor. També va afirmar que “el ple de l’ajuntament és el lloc on s’han de debatre qüestions com aquestes”.

ERC i SI es van felicitar per la decisió i van donar tot el seu suport, fins i tot, s’hi es derivessin algunes repercussions polítiques. PxC va justificar el seu vot en contra afirmant que “l’estelada només representa una part dels catalans” a diferència de la senyera.

Maria Godayol, membre de l’ANC, va lliurar a l’alcalde una estelada que, de fet s’havia rebut a principis de juliol en l’acte d’homenatge a l’estelada que es va fer a Sant Pere de Torelló. La data per penjar l’estelada a l’ajuntament encara s’ha de decidir, però segurament serà aquest dilluns a primera hora de la tarda.

La Fundació L’Arpa gestionarà els cursos artístics i l’escola de música

El ple també va aprovar un conveni, per tres anys prorrogable, entre l’Ajuntament i la Fundació L’Arpa perquè aquesta última es faci càrrec de la gestió dels cursos de dibuix, pintura i ioga de l’Escola Municipal l’Arpa. D’aquesta manera, la Fundació es farà càrrec de l’Escola de Música (fins ara gestionada per la Fundació Privada Escola de Música) i l’Escola Municipal L’Arpa, juntament amb l’edifici del Sindicat i una aula a l’edifici de La Caixa. L’objectiu és donar un suport econòmic a l’Escola de Música que enguany s’ha vist afectada per la retallada en les aportacions que feia la Generalitat de Catalunya.

D’aquesta manera, l’aportació anual de 24.000 euros que feia l’Ajuntament a l’Arpa es transfereix a la Fundació que gestionarà els cursos de dibuix, pintura i ioga i els ingressos que aquests generen, a banda de les quotes dels alumnes de l’Escola de Música. Segons l’alcalde Lluís Verdaguer “suposarà un estalvi important i ajudarà a capitalitzar la Fundació i a passar el tràngol de l’Escola de Música”. El portaveu d’ERC, Jordi Freixas, va valorar l’esforç que està fent l’Escola de Música, sobretot, “dels professors que s’han avingut a la retallada de sou, els pares que han acceptat l’increment de quotes i l’Ajuntament que fa un esforç en la dotació de diners perquè l’escola continuï amb la qualitat que oferia a tota la població”.

Conveni per reduir la despesa energètica a Les Pinediques

El ple també va aprovar per unanimitat un conveni amb el Consell Comarcal d’Osona per portar a terme el projecte “Desendolla’t: amb energia aprèn i estalvia” amb l’objectiu de fomentar l’estalvi energètic a l’escola Les Pinediques. L’objectiu és aplicar mesures per reduir en un 20% el consum d’energia. Els diners estalviats es destinaran a parts iguals a l’Ajuntament i a l’escola per invertir en equipaments o programes de formació. El projecte forma part del Pacte dels Alcaldes, al qual Taradell hi està integrat i que preveu la reducció del consum energètic en un 20% a tot el poble abans del 2020. De moment, s’ha començat pels equipaments públics i municipals.

Finalment, es van aprovar les festes locals per al 2013. Pel fet que Sant Sebastià i Sant Genís coincideixen en diumenge, s’han escollit com a dates festives el 20 de maig (Segona Pasqua) i el 26 d’agost.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments