Inici Actualitat Una columna de Taradell tornarà a ser present a la Marxa dels...

Una columna de Taradell tornarà a ser present a la Marxa dels Vigatans

0
COMPARTIR
Participants a la Marxa dels Vigatans 2011

Com cada any, aquest pròxim dilluns 10 de setembre, se celebra una nova edició de la Marxa dels Vigatans. Taradell hi participarà de nou amb una columna, que porta el nom de Francesc Sans Miquel i de Mont-rodon, en honor a qui va ser comandant de les tropes catalanes durant la Guerra de Successió. L’any passat hi van participar una cinquantena de persones, xifra que s’espera superar aquest any.

L’acte consisteix en anar a Vic a peu per tal de participar en la marxa de torxes cap a la Catedral i a l’ofrena floral a Bac de Roda. Per això des d’Osona surten diverses columnes. La columna de Taradell a la Marxa de Torxes de Vic estarà encapçalada per Sergi Sureda, germà de l’hereu, que farà de penonaire.

La columna de Taradell sortirà des de la Plaça de les Eres aquest dilluns a les 6 de la tarda. Abans es llegirà un manifest i hi haurà berenar per a tothom (gentilesa de l’Ajuntament de Taradell). Com cada any l’Esbart dansaire Sant Genís col·labora en la caracterització del penonaire i aquest any també es comptarà amb la participació dels Gegants i els Tonis de Taradell. L’organització ha anat a càrrec de la secció jove de l’ANC Taradell.

Un cop arribades a Vic les columnes osonenques, començarà la Marxa de les Torxes que té previst fer l’ofrena al monument a Bac de Roca a 1/4 de 10 del vespre. Tot seguit, la Marxa continuarà pel nucli antic fins a la Plaça de la Catedral, on a les 10 s’homenatjarà a Lluís Solà Sala, s’encendrà l’estelada de foc i hi haurà ball de gegants i de l’Àliga de Vic, i concerts de Cesk Freixas i Miquel del Roig.

Referència històrica

El 17 de maig de 1705 tingué lloc una reunió a la capella de Sant Sebastià, prop de Vic. Un grup de prohoms vigatans encetà la revolta contra el borbó Felip V d’Espanya. 300 anys després d’aquella fita i 300 anys després de la derrota a la Batalla d’Almansa, els osonecs del 2010 fem una crida perquè surtin de cada vila i ciutat dels Països Catalans columnes de vigatans i maulets per a unir-se a aquesta Marxa, que té lloc des de fa 7 anys a Vic -Osona-, la nit del 10 de setembre.

Participants a la Marxa dels Vigatans 2011
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments