Inici Actualitat Els joves del camp de treball dels Tonis de Taradell participen a...

Els joves del camp de treball dels Tonis de Taradell participen a la Festa del Batre

0
COMPARTIR

Durant tota la setmana passada i fins a finals de mes 15 nois i noies d’arreu de Catalunya participen en el camp de treball, organitzat per la Direcció General de Joventut i gestionat conjuntament per la comissió dels Tonis de Taradell i el Mas Can Pic. Diumenge van participar a la 2a Festa del Batre, celebrada al Molí de la Calvaria de Taradell. A l’acte també hi van assisitir l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, i el director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig, que, fins i tot, es van atrevir a menar els quatre animals de peu rodó que batien el blat. També hi van ser els alcaldes de Calldetenes, Marc Verdaguer, i de Folgueroles, Carles Baronet.

Dos dies abans, els joves del camp de treball van realitzar la neteja de l’esapi dedicat a l’escloper taradellenc Jordi Coll que hi ha a la Torre de Don Carles. Durant tots aquests dies també realitzen tasques de recuperació de carros i guarniments a l’Alzinar de la Roca i al Museu el Colomer i van participar en alguns actes de la Festa Major com la xocolatada popular o la festa d’en Toca-sons, complementat amb activitats de lleure.

Durant la festa d’aquest diumenge es va batre  a pota el blat que s’ha conreat al Camp de les Eres del mas El Colomer de Taradell, reproduint de forma acurada les vint fases de què constaven les batudes d’abans de l’aparició de les màquines de batre. També es va fer el paller, un recital de poemes i a la tarda es van fer les operacions de ventar, mesurar i ensacar el gra.

Aquesta activitat s’emmarca en el procés de creació de l’Ecomuseu del Blat, que es proposa posar en xarxa el ric patrimoni rural a fi de donar a conèixer el valor dels diversos elements que conformen la cultura agrària de la comarca d’Osona. El projecte està impulsat per l’Ajuntament de Taradell, l’Associació de Tonis de Taradell i la Universitat de Vic.

Fotos: Miquel Vilardell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments