Inici Opinió Els cargols són indispensables

Els cargols són indispensables

0
COMPARTIR

No hi ha res tan important com perquè no es pugui veure amb humor. I una festa major taradellenca dóna per molt.

La Festa Major és com la pluja per als cargols. Taradellencs que no veus en tot l’any apareixen, com per art de màgia, durant els dies de festa en alguns dels actes que s’organitzen.

I és que hi ha activitats per a tots els tipus i gustos. Durant la Festa Major, si la segueixes una mica, pots adonar-te que l’esperança de vida és molt elevada. Concerts de la Principal de la Bisbal (per cert, a veure si algun dia portem la Secundària de la Bisbal) plens de gom a gom de gent gran. Bé i també no tan grans. Però, jo em pregunto: No vol aquest públic alguna cosa més moguda més enllà de seure mentre uns músics hi posen la música, i unes noies (més que nois) de bon veure hi posen… Bé, hi posen la veu.

Clar que algú em dirà que ja hi ha el Ball de Festa Major. Sí, és veritat, tot i que a Taradell últimament hem perdut aquesta tradició tan venerada en altres pobles. O la festa del Maricel… dia (o més aviat nit) on fan l’agost les cangurs perquè els pares recordin vells temps (o velles farres). O la festa d’en Toca Sons (aviat serà la setmana d’en Toca Sons) on t’adones que a tothom l’espanten les trabucades, però carai, ningú vol deixar d’estar a primera fila. Ai, la tafaneria…

La Festa major també serveix per descobrir que qui diu que en aquest país no hi ha natalitat és que no va a festes majors. Només necessites uns pallassos o una mica de màgia per descobrir que hi ha més canalla i pares i mares que abelles en un eixam ple de mel. Sí, fins i tot, alguns anys s’han improvisat curses de cotxets…

També hem descobert en els últims anys que tenim més d’un Pujoló. Abans, deies a casa: “Ei, que me’n vaig al Pujoló” i sabien on trobar-te. Ara, han de fer batudes amb gossos especialitzats al primer, al segon i al tercer Pujoló. Això sí… primer hauran de preguntar entre colles d’adolescents que es reuneixen en grup amb uns ideals clarament sostenibles i ecològics. En lloc d’anar amb plàstic, ells són més de vidre… vull dir d’ampolles d’alcohol de vidre. No sigui el cas, que s’aproximin a consumir a la barra del Consell de Joventut que els ha programat uns concerts gratuïts, per a ells, però que d’alguna manera s’han de pagar. I amb “botellones”, precisament, no es paguen.

Potser és que ja van farts perquè han anat al Birracrucis, on un s’adona que no tothom està fet per la cervesa (vull dir per unes quantes cerveses). Tot i que destacar només la cervesa, no faria justícia a la festa. Si més no, per als taradellencs que la viuen més com una trobada per fer gresca, gaudir i riure i mostrar l’orgull de ser taradellenc. Això sí. Alguns més que fer el birracrucis sembla que facin el pixacrucis.

I deixo pel final tres apunts:

1. La xocolata diuen que té efectes afrodisíacs i va bé per la salut. Sobretot, si és gratuïta. Els taradellencs són de MediaMarkt i ho demostren cada any amb llargues cues.

2. I deixant a banda la visió irònica, la Festa major serveix per recordar-te dues coses:

– Els llocs impressionants que tenim, com la Sagrera, el castell, el nucli (no tant) antic o la Font Gran.

– I que així com els cargols necessiten la pluja, una bona Festa Major necessita els seus protagonistes principals: els taradellencs.

Bona Festa Major a tothom!

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments