Inici Actualitat Amb la reducció de regidors, CiU tindria majoria absoluta a l’ajuntament tot...

Amb la reducció de regidors, CiU tindria majoria absoluta a l’ajuntament tot i perdre un regidor

1
COMPARTIR
Els 13 regidors que tenen representació a l’ajuntament de Taradell

Una de les mesures de xoc presentades pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, serà la reducció del 30% dels regidors dels ens locals. Si a l’ajuntament de Taradell apliquéssim aquesta reducció a partir de la Llei d’Hondt, veiem que el nombre de regidors passaria de 13 a 9.

En el cas de Taradell, aquesta reducció suposaria que totes les formacions que tenen representació política al consistori perdrien un regidor. Però, el canvi més important és que CiU, tot i perdre un representant, tindria majoria absoluta amb 5 regidors (ara en té 6). La segona força continuaria sent ERC que disposaria de 3 regidors (ara en té 4), mentre que Solidaritat Catalana per la Independència (SI) també perdria un regidor i es quedaria amb un sol representant. Plataforma per Catalunya seria el gran perjudicat, ja que quedaria fora de l’ajuntament.

En declaracions a Ràdio Taradell, l’alcalde Lluís Verdaguer ha afirmat que  la retallada d’un 30% dels regidors només la troba justificada per les grans ciutats, ja que en pobles com Taradell “la tasca que fan els regidors és poc remunerada o, fins i tot, en municipis petits, sense remuneració”.

Verdaguer, en canvi, veu bé regular els sous d’alcaldes i regidors “per acabar amb la demagògia del que ha de cobrar o no un alcalde”. Taradell, en aquest cas, segueix les recomanacions que fa l’Associació Catalana de Municipis (ACM). Respecte al traspàs de competències a la Diputació per part dels municipis amb menys de 20.000 habitants, Verdaguer posa en dubte que millorin els serveis.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Jordi
Jordi
14 juliol 2012 13:17

Però la mesura no serà aplicable fins el 2015?? No té sentit doncs!