Inici Actualitat Taradell va acollir la jornada “Envelliment actiu als municipis petits de la...

Taradell va acollir la jornada “Envelliment actiu als municipis petits de la demarcació de Barcelona”

0
COMPARTIR

Aquest passat dimarts, 19 de juny, Taradell va acollir la jornada “Envelliment actiu als municipis petits de la demarcació de Barcelona”. L’acte, organitzat per l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, es va adreçar a un centenar de persones entre responsables municipals, tècnics i persones grans. L’objectiu de la jornada era compartir un espai de trobada, de reflexió i d’intercanvi d’experiències que promouen l’envelliment actiu i que fan possibles uns pobles més inclusius i amables amb totes les edats.

La jornada es va iniciar a les 10 del matí amb la benvinguda per part de l’alcalde de Taradell i president de La Mancomunitat, Lluís Verdaguer. A continuació, Josep Oliva, diputat d’Igualtat, Ciutadania i Benestar Socials de la Diputació de Barcelona, va fer la presentació de la jornada, ressaltant la importància de la participació de la gent gran en la nostra societat. Seguidament, Lourdes Bermejo, doctora en Ciències de l’Educació i consultora en gerontologia, va portar a terme una interessant ponència sobre el concepte d’envelliment actiu en entorns rurals, on va fer especial èmfasi en l’apoderament de les persones grans per arribar a envellir amb qualitat de vida.

Després d’una pausa-cafè, es van fer tres grups de treball amb diversos temes a debatre, que anaven des dels equipaments adreçats a la gent gran, la figura professional de dinamització de gent gran, les activitats intergeneracionals i la participació comunitària de la gent gran.

Un cop extretes i comentades les conclusions de cada grup, i després del dinar, l’acte va finalitzar amb una activitat participativa. La jornada estava emmarcada dins de l’Any europeu de l’envelliment actiu i la solidaritat intergeneracional, i la celebració del desè aniversari del “Projecte de dinamització de la gent gran en municipis petits”, projecte en el qual participa la Mancomunitat La Plana donant servei a la gent gran dels municipis de Tona, Taradell, El Brull, Sta Eulàlia de Riuprimer, Muntanyola, Malla, St Martí de Centelles, Aiguafreda, Seva i Balenyà.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments