Inici Actualitat La consellera Irene Rigau inaugura el nou edifici del col·legi Sant Genís...

La consellera Irene Rigau inaugura el nou edifici del col·legi Sant Genís i Santa Agnès

0
COMPARTIR

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va inaugurar aquest dissabte al migdia el nou edifici del col·legi Sant Genís i Santa Agnès, malgrat que el curs passat ja es van estrenar les aules des del mes de maig. Durant l’acte, que també va comptar amb representants del Bisbat i les germanes Dominiques, es va descobrir un mural i es va fer una petita actuació per part dels alumnes al pati de l’escola.

La consellera, que va poder conèixer de primera mà els espais del col·legi, va destacar que una escola “amb tant de passat havia de tenir futur”. Irene Rigau va elogiar la iniciativa “Fem escola” que ha vinculat industrials del poble, el Bisbat, les Germanes Dominiques i la Fundació Privada del col·legi Sant Genís i Santa Agnès per fer possible la renovació de l’escola. I va destacar que els “espais tenen més validesa si se li donen utilitat”.

L’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, també va elogiar el projecte Fem Escola que va qualificar d'”exemple en aquests moments de crisi” i va dir que era “un orgull ser alcalde en dies com avui”. L’actual directora del col·legi, Maria Àngels Vilà, va destacar que el nou edifici aporta molts avantatges i permet donar “més bona qualitat d’escola” i va donar les gràcies per l’esforç fet per fer-lo possible.

La priora general de les Dominiques, Maria Isabel Andrés, va recordar els inicis del col·legi l’any 1857, la fusió entre l’escola de les monges i l’acadèmia Sant Genís el 1972 i la creació de la Fundació privada del col·legi el 1987. Finalment, el bisbe de Vic, Romà Casanova, va destacar que el nou edifici “és una expressió del seu passat i una aposta pel seu futur unit al seu passat”.

La inauguració va comptar amb dos exalumnes. Albert Om, com a presentador, i Albert Prat, violoncelista, que va intepretar una peça amb el contrabaix. Al final de l’acte i després de la benedicció del nou edifici, es va fer la descoberta d’un mural.

Tot seguit, els alumnes de l’escola van fer una petita actuació al pati davant l’atenta mirada d’autoritats i familiars. Es va recrear un cor gegant i es van deixar anar nombrosos globus de color vermell.

A l’acte també hi van participar el portaveu del Govern i taradellenc, Francesc Homs, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Josep Ramírez, entre d’altres.

El projecte Fem escola ha consistit en l’enderrocament de l’edifici del carrer de la Vila, que fins ara acollia els cursos d’educació infantil. En aquest terreny s’hi ha de construir un carrer per als vianants i 16 pisos. L’actuació ha anat a càrrec de la societat Fem Escola, una iniciativa privada que integra diversos industrials del poble. Amb la venda d’aquests habitatges la societat podrà recuperar els diners que ha suposat la construcció del nou centre del col·legi Sant Genís i Santa Agnès.

El nou edifici està ubicat al costat de la rectoria que, fins fa un any, acollia els cursos de primària. El nou equipament s’ha edificat en terrenys del Bisbat de Vic. Permet tenir en un mateix edifici tota la vessant educativa dels 3 als 12 anys i acull quasi 200 alumnes.

Us deixem amb un recull de fotografies que hem fet i algunes que ens ha facilitat Miquel Vilardell.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments