Inici Actualitat Marc Sureda és el nou hereu de Taradell 2012 i Tomàs Molina...

Marc Sureda és el nou hereu de Taradell 2012 i Tomàs Molina fa el pregó de la Festa dels Tonis

2
COMPARTIR

El taradellenc Marc Sureda va ser escollit aquest dissabte a la nit com a hereu 2012 de Taradell. En un acte al centre cultural Costa i Font els Tonis de Taradell van fer públic el nom del nou hereu, que ha sortit d’una llista de deu candidats. Mentrestant, el meteoròleg Tomàs Molina va pronunciar el pregó, en un acte on també es va fer públic el Toni d’Honor i es van presentar els Goigs de Taradell.

La sala gran del centre cultural Costa i Font va quedar petita aquest dissabte per escoltar el pregó dels Tonis. El popular i famós meteoròleg Tomàs Molina va ser l’encarregat de pronunciar-lo. Molina, nascut a Badalona, va recordar la seva infantesa quan es feia “la passada dels burros”. També va afirmar que avui en dia “les tradicions s’han desdibuixat” i va destacar la feina de recuperació de la memòria que fan els Tonis de Taradell. Tomàs Molina va manifestar que l’èxit de la Festa vol dir “que hi ha un esperit de poble i que la gent hi participa i se la fa seva”.

Durant l’acte, també es va fer un reconeixement al taradellenc Jaume Miralpeix per la seva implicació en el poble, la Festa dels Tonis i el món de pagès. I també es va fer un petit homenatge a Lluís Perona, que va morir fa uns mesos i estava molt vinculat als Tonis de Taradell.

Una de les novetats era el reconeixement al ‘Toni d’Honor’ a una persona, empresa o associació de la comarca d’Osona que, a través del seu treball, difongui els elements patrimonials de la cultural rural de la comarca. Enguany s’ha lliurat a Casa Tarradellas.

Durant la vetllada també es van presentar els goigs de Taradell, que s’han recuperat gràcies a l’historiador Antoni Pladevall. Rosa Codina va recitar-los en directe dalt de l’escenari.

Finalment, també es va fer públic el nou logotip de l’entitat, sorgit d’un concurs obert. La guanyadora ha estat la vigatana Maria Camps. Cal destacar que anteriorment, s’havia fet el Tast del porc amb un enorme èxit ja que es van vendre més de 2.100 tiquets.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

2 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
16 gener 2012 16:48

volem fotos dels canidats hereus!!

Anònim
Anònim
15 gener 2012 19:07

FELICITATS MARC, UN BON HEUREU!!!