Inici Actualitat La Biblioteca de Taradell fa un viatge cultural a Escòcia

La Biblioteca de Taradell fa un viatge cultural a Escòcia

0
COMPARTIR

La setmana passada un grup de 24 usuaris de la Biblioteca Antoni Pladevall i Font van fer un viatge cultural de cinc dies per Escòcia. Des del mes de març la Biblioteca Antoni Pladevall i Font, especialitzada en senderisme, excursionisme i viatge, ha realitzat diferents activitats culturals relacionades amb Escòcia: Club de lectura, conferències, concerts de música escocesa, presentacions de llibres, projeccions d’audiovisuals, hores del conte….amb l’objectiu de donar a conèixer molt millor aquest país, la seva cultura i tradicions i les seves possibilitats turístiques i sobretot senderistes.

Aquest projecte anual s’ha compartit amb la Biblioteca de Dingwall , un població semblant a Taradell situada a la regió de les Highlands, des d’on s’ha fet difusió de la nostra cultura a través de diferents activitats.

Durant aquesta visita, els usuaris de les dues biblioteques s’han pogut conèixer i compartir una estona entranyable. El grup de taradellencs va ser rebut amb música de gaita i després dels parlaments de la directora de la Biblioteca Jyll Meredith i de la cap de zona Joyce Watson van ser obsequiats amb un llibre de record realitzat pels alumnes de l’Escola de manualitats i amb una degustació de productes escocesos. El grup de taradellencs, la majoria membres del Club de lectura anava acompanyat de la directora de la biblioteca, Eva Leucó, de la responsable del servei de préstec, Fina Sánchez, i de la presidenta del Centre Excursionista de Taradell, Carme Delgado. Durant la visita es va projectar una presentació de la comarca d’Osona, de Taradell i de les diferents activitats dutes a terme a la biblioteca durant l’any.

El viatge va començar a Glasgow, on es va visitar New Lanark, comunitat industrial dedicada a la manufactura del cotó situada al costat del riu Clyde i que està declarada Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco. El proper objectiu era conèixer un castell de llegenda: Stirling, el seu pont, on es situa una de les batalles més rememorades pels escocesos, i el monument a l’heroi nacional William Wallace.

Un petit creuer pel Loch Lomond, situat al Parc nacionals dels Trossachs els va endinsar ja als paisatges de les Highlands: altes muntanyes, com el Ben Nevis on van pujar també còmodament mitjantçant un telecabina, precioses valls com Glencoe i inacabables llacs com el Ness, tot entre boirines i una gamma de verds i ocres impressionant.

Van seguir el canal de Caledònia, visitant el castell de Blair i com no, van degustar un whisky artesanal a la destil·leria Blair Athol. I abans d’arribar a Edimburg…. una veritable joia que no deixa ningú indiferent: la minúscula Rosslyn Chapel, famosa des de la publicació i del Codi da Vinci i la seva versió cinematogràfica.

A Edimburg van visitar el Palau de la reina i el parlament, ambdós escenaris d’una de les novel·les del Club de lectura dedicat a Ian Rankin. Edimburg és una ciutat literària, la seva estació de tren porta el nom d’una novel.la Waverley del seu autor més venerat : Sir Walter Scott, que té un monument al carrer principal.També té un museu dedicat als seus esciptors, molts pubs també dedicats a ells, com el Conan Doyle o que són protagonistes d’obres literàries……

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments