Inici Actualitat Cesk Freixas: “A les cançons parlem dels problemes que ens afecten com...

Cesk Freixas: “A les cançons parlem dels problemes que ens afecten com a poble i com a persones”

0
COMPARTIR

El proper 27 d’agost, en el marc de la Festa Major 2011, el cantautor Cesk Freixas actuarà per primera vegada a Taradell. El concert es farà a 2/4 d’11 de la nit al Segon Pujoló i servirà per escoltar el seu últim treball La mà dels qui t’esperen. Anteriorment, havia publicat Set voltes rebel i El camí cap a nosaltres.

Taradell Bloc ha entrevistat el cantautor de Sant Pere de Riudebitlles per saber com es presenta el concert des del seu punt de vista. A continuació us l’oferim:

– Per primera vegada actuaràs a Taradell. Què es trobarà el públic assistent?

Presentarem les cançons amb un format de quartet que vam inaugurar fa tres mesos a la ciutat de Vic. Partint d’una formació musical molt essencial, hem adaptat i, en alguns casos, fins i tot versionat, les nostres pròpies composicions, acostant-les cap a una vessant més orgànica, reconciliant la sonoritat dels temes amb la música d’autor més estricte. De totes maneres, hi ha dos blocs diferenciats: un de més acústic i un altre de més elèctric. En definitiva, intentarem demostrar que la cançó d’autor evoluciona, i que cal fer-la servir per explicar la realitat de casa nostra.

És diferent un concert per una festa major que una actuació en un cap de setmana normal?

Nosaltres entenem que cada actuació és igual d’especial, i totes les encarem sempre amb la mateixa il·lusió. El que sí que és cert és que la predisposició del públic en una festa major no és la mateixa que la que hi hauria en una sala o en un teatre. Per això, els cantautors intentem tenir a mà diversos formats, per poder-nos adaptar a cada context.

– Tocaràs temes del teu últim treball. En què es diferencia respecte als dos discos anteriors?

Possiblement sigui un disc molt més sincer i personal, entenent que allò personal esdevé col·lectiu des del moment en que ho comparteixes. Hem volgut consolidar una sonoritat pop, i unes lletres compromeses que parlin dels dubtes, les preguntes i les respostes que ens calen per viure, amb tot el que això comporta.

– Crec que vius a Osona, per tant, podríem dir que el concert serà com tocar a casa.

Sí, aquest cop ho tindrem ben a prop! En tinc moltes ganes, perquè Osona m’està impressionant molt des de molts aspectes diferents. I un és l’activitat cultural que hi ha. És increïble!

– La Festa Major de Taradell té molt seguiment any rere any i el teu concert és un dels plats forts de la programació. A més està englobat en l’apartat “Concert dels Països Catalans”. Et fa especial il·lusió?

Sí, molta. Primer, perquè mai hem actuat a Taradell. I després perquè tenim moltes ganes de continuar presentant les cançons, contribuint a reivindicar el país i la cultura, i seguir fent una mica més gran totes aquestes festes que són del poble. Ens omple d’orgull, poder-ho celebrar a Taradell, de debò.

– Per acabar, com animaries els lectors del bloc taradell.com a venir al concert?

La nostra proposta no es defineix exactament com a festiva, però hi trobareu moltes ganes i molta voluntat de reivindicar un estil de vida que ens acosti cap a la dignitat i ens allunyi del desastre organitzatiu de l’actual sistema, econòmic i estatal. A les cançons parlem dels problemes que ens afecten com a poble i com a persones, i intentem oferir un discurs optimista i compromès amb el context de lluita nacional i social dels Països Catalans. Perquè crec fermament amb la utilització de la cultura com a eina i vehicle de comunicació, i perquè la música té aquest poder de transformació que la fa especial i necessària. Si teniu ganes de dialogar i entendre l’oci des d’un punt de vista no consumista, potser us agradarà el que farem.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments