Inici Actualitat La Fundació Vilademany celebra diumenge el 15è aniversari

La Fundació Vilademany celebra diumenge el 15è aniversari

0
COMPARTIR

Aquest diumenge 1 de maig es commemora el 15è aniversari de la creació de la Fundació Vilademany de Taradell. Per aquest motiu, s’han organitzat una sèrie d’actes de celebració.

El mateix diumenge a 2/4 d’1 del migdia es farà una missa d’aniversari. Una hora més tard, tindrà lloc una arrossada familiar que acabarà amb una actuació de l’Esbart dansaire Sant Genís al voltant de les 4 de la tarda. Tots els actes es faran al carrer de la Fundació i està prevista l’assistència d’unes 250 persones entre familiars, residents i treballadors.

Història de la fundació:

Els habitatges tutelats comencen a funcionar el dia 1 d’abril de 1996 amb persones que s’acullen als diferents serveis que ofereix la Fundació, des de només el lloguer de l’habitatge fins a la neteja, la bugaderia, els controls de medicació o el servei de menjador.

Al mes de febrer del 2000, es posa en funcionament el Centre de Dia per a gent gran, per tal d’ampliar els serveis d’atenció a la vellesa. Han passat pel centre persones amb problemàtiques ben diverses (alzheimer, parkinson, diabetis, hemiplegies, demència senil,…), però sobretot amb una en comú, necessitaven un lloc on ser ben ateses aquelles hores del dia en què els seus familiars no poden estar per ells.

L’any 2006s’inaugura el nou servei de residència assistida, pensat per aquelles persones que necessiten un grau d’atenció superior als admesos en els habitatges tutelats; i s’amplia el nou centre de dia fins a 40 usuaris. Amb aquests nous espais es cobreix aquella etapa de la vida de les persones grans que necessiten una atenció més especialitzada i constant. També es compta amb espais més adients de rehabilitació, gimnàstica o activitats. Fins i tot, es compta amb espais de perruqueria o podologia.

Donada l’amplitud del nou centre i del modern equipament de cuina amb què compta, també s’ofereix la possibilitatd’ús del menjador col·lectiu per a aquelles persones que en volen fer ús, amb la finalitat de garantir una alimentació equilibrada i adequada per l’edat.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments