Inici Actualitat Taradell celebra els 25 anys de la primera ascensió catalana a l’Everest...

Taradell celebra els 25 anys de la primera ascensió catalana a l’Everest aquest cap de setmana

0
COMPARTIR

Amb motiu de la celebració dels 25 anys de la primera ascensió catalana a l’Everest l’ajuntament de Taradell ha previst una sèrie d’actes de commemoració aquest cap de setmana. L’acte principal serà dissabte al centre cultural Costa i Font de Taradell amb la presència dels vuit expedicionaris que realitzaran una conferència. Serà a les 7 de la tarda.

La xerrada comptarà també amb la presència del Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i amb la moderació d’Albert Om. Durant l’acte es projectarà un audiovisual sobre l’ascensió a l’Everest. I a continuació, s’inauguraran dues exposicions: “La primera ascensió catalana a l’Everest” i “25 anys fent el cim: Alpinistes catalans al cim de l’Everest”.

D’altra banda, el mateix dissabte al matí a 25 cims de Catalunya (del Puigmal a la Pica d’Estats, passant pel Pedraforca) es faran expedicions populars de muntanyencs i aficionats coronant 25 cims i celebran l’efemèride.

El 28 d’agost de 1985 l’alpinisme català va coronar el cim de l’Everest per primera vegada. El crit “Hem fet el cim!” ha esdevingut el símbol dels èxits de molts muntanyencs.

Si t’agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments