Inici Actualitat Tot a punt per celebrar la majoria d’edat de la Festa d’en...

Tot a punt per celebrar la majoria d’edat de la Festa d’en Toca-sons

0
COMPARTIR

Ja està tot preparat perquè dimecres 25 d’agost es celebri la divuitena edició de la Festa d’en Toca-sons. El misteri més ben guardat és la identitat del famós bandoler, que no es descobreix fins el mateix dia a quarts de set de la tarda. L’any passat va ser el taradellenc Miquel Trilla

Com cada any, a aquesta hora, serà quan en Toca-sons i els seus bandolers entrin al poble amb la voluntat de fer-se els amos i senyors. A partir de llavors, la tranquil·litat de la vila quedarà trastocada i tots els esdeveniments giraran entorn de la figura del bandoler. Els sometents intentaran capturar-lo i portar-lo a judici a can Costa i Font, al voltant de tres quarts de 9 del vespre. La sentència, de nou, serà un altre dels enigmes de la festa. Serà culpable o serà innocent?

El dia central de la festa continuarà ambientat pel Mercat del Segle XVII que durant tot el dia estarà ubicat als voltants de la Sagrera. Sense l’espai del pati de la Rectoria, on s’està construint una nova escola, el mercat ocuparà zones de La Plaça i els jardins del davant de l’església.

A les sis de la tarda començarà la festa del bandoler amb animació infantil a la plaça de les Eres, música i danses. Mentre que les sardanes i el ball del gegant Toca-sons i el gegant sometent es farà a la cruïlla del Passeig Domenech Sert i la carretera de Balenyà.

La cançó del bandoler, una de les novetats

La banda taradellenca Suppergreep ha composat un tema dedicat al bandoler. La presentació de la cançó es farà just abans de l’inici del judici. Tothom qui vulgui podrà comprar el cd. La banda està composada per Oge Álvarez, un dels impulsors de la idea, Sergi Gutiérrez, professor de l’Escola de Música de Taradell, Pep López i David Costa. L’autor de la lletra és Carles Camps, membre de l’Agrupació Festa d’en Toca-Sons.

El Poblat bandoler, el primer acte

Per anar obrint boca, el diumenge 22 d’agost s’organitza el Poblat bandoler al bosc del Pujoló. Serà de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 de la tarda a les 8 del vespre. Entre d’altres activitats hi haurà rutes per donèixer les plantes sota el guiatge del taradellenc Bartomeu Sala, passejades en carro, tallers de costura, pintura, malabars i maquillatge, construcció de cabanes, un circuit d’obstacles, i multitud de jocs com tir a l’arc, una tirolina o pràctiques d’esgrima.

El pregó el 24 d’agost

La prèvia a la gran festa d’en Toca-sons serà el dia del pregó. El 24 d’agost a les 7 de la tarda l’agutzil anunciarà l’arribada dels bandolers al poble. Ho farà des de l’ajuntament i en diversos carrers cèntrics. A dos quarts de 9 del vespre el sometent rebra la bandera de mans del batlle de Taradell perquè defensi el poble de l’amenaça que ve de fora.

Es repeteix la caminada teatralitzada “A la foscor d’en Toca-sons”

L’Associació teatral Canya que no és conya ha preparat un any més la caminada nocturna teatralitzada “A la foscor d’en Toca-sons”. Es tracta de la tercera edició d’aquesta iniciativa que segueix la mateixa filosofia d’altres anys, però amb la introducció de nous personatges. A partir de diferents disciplines artístiques, com la dansa, el teatre o el cant, es recrearan històriques de l’època del bandoler. La caminada es celebrarà el dimarts 24 d’agost a les 11 de la nit.

Pensant en el 2011

Toca-sons Canalla és el nom d’una de les novetats que ja s’estan preparant de cara al 2011. Es tracta d’una iniciativa que té per finalitat organitzar un Toca-sons exclusivament per a nens i nenes. Es mantindrà el format de la festa, però sense cap tipus de trabucades o petards, i també es mantindrà la incògnita del nen que representarà al bandoler. L’anunci s’ha fet amb temps per demanar la col·laboració de pares, mares i mainada.

Altres mitjans que parlen de la festa:
Ràdio Taradell
osona.com

Si t’agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments