Inici Actualitat Taradell farà els primers pisos que promou el Consell Comarcal d’Osona

Taradell farà els primers pisos que promou el Consell Comarcal d’Osona

0
COMPARTIR


El 9 Nou. Els projectes de la Fundació Habitatge i Serveis Osona, impulsada pel Consell Comarcal i Caixa Manlleu, avancen: els alcaldes de Prats, Lluís Vila, de CiU; Taradell, Lluís Verdaguer, de CiU; Sant Hipòlit, Xavier Vilamala, del PSC, i Sant Quirze, David Mascarella, d’ERC, van signar un conveni amb el president del Consell d’Osona, Miquel Arisa, del PSC, en virtut del qual cedeixen a l’ens comarcal sòl per alçar una seixantena de pisos de protecció oficial.

Aquest és el primer pas perquè el Consell pugui complir una de les promeses del seu programa electoral: la promoció d’habitatge protegit. Les expectatives, però, s’han hagut de rebaixar. A l’inici del mandat, es parlava de construir més d’un centenar de pisos (es va parlar amb els 51 ajuntaments i n’hi havia 11 en disposició de tirar-ho endavant), però al final s’han quedat a la meitat. Han estat quatre ajuntaments els que, en aquesta primera fase, s’han acollit al projecte. Es faran 12 pisos a Prats, 17 a Taradell, 20 a Sant Hipòlit i 11 a Sant Quirze.

El Consell en farà una encomana de gestió a la Fundació, que a principis de juliol traurà els plecs de condicions. Per Setmana Santa començaran les obres. “Estem satisfets”, deia Arisa tot i admetre que la situació no és la de l’inici del mandat. “Els pisos que no es fan estan plantejats, però ara comencem per aquests”, va dir.

Tomàs Moreta, subdirector general de Caixa Manlleu, va afegir que “són projectes difícils” però que, al final, “arriben a port; s’hi ha posat ganes, il·lusió i estem una mica més enllà d’on ens pensàvem”. A l’hora de recórrer aquest camí, Esther Llorens, responsable del servei de programació de l’habitatge protegit de la Generalitat, va explicar que en l’actual context “encara és més necessari” que “els petits constructors puguin entrar en l’edificació d’habitatge protegit i entre tots es resolgui la necessitat d’habitatge”.

Font i foto: El9Nou.cat

Si t’agrada aquest post, dona-li suport en aquest enllaç, Gràcies

 

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments