Inici Actualitat La taradellenca Laura Arau forma part de la “Flota de la llibertat”...

La taradellenca Laura Arau forma part de la “Flota de la llibertat” atacada aquesta nit per Israel

0
COMPARTIR

Laura Arau i Manuel Tapial

L’activista taradellenca Laura Arau forma part de la “flota per la llibertat” que es dirigia cap a la franja de Gaza i que aquesta nit ha estat atacada per l’exèrcit de Israel. La Laura anava acompanyada per l’activista madrileny, resident a Vic, Manuel Tapial.

Segons fonts no confirmades, la intervenció dels helicopters del Tsahal hauria causat entre 10 i 16 morts. En aquests moments es desconeix l’ estat dels activistes. Tampoc es coneix amb exactitut quina era la ubicació del vaixell. Hi ha disparitat de fonts i no es pot concretar si es trobava en aigües internacionals o havia superat els límits jurisdiccionals d’Israel.

L’operació ha estat portada a terme per les unitats d’elit de l’exèrcit israelià, que han baixat des d’un helicòpter sobre la coberta del vaixell turc que liderava el comboi i s’han fet amb el control del mateix.

Nova actualització segons una nota de l’ACN publicada a El 9 Nou

ACN. El vaixell en el qual viatgen els osonencs Laura Arau i Manuel Tapial ha estat el més afectat en l’atac, que ha produït un mínim de quinze morts.

L’exèrcit israelià ha atacat aquesta matinada un comboi de sis vaixells que duien ajuda humanitària a Gaza, informa Reuters. Fonts de la plataforma Aturem la Guerra han confirmat a l’ACN que l’atac, amb helicòpters, trets i granades de fum, haurien afectat sobretot el vaixell turc Mavi, en el qual hi viatjava l’activista vigatana Laura Arau i el madrileny resident a Vic Manuel Tapial.

L’atac hauria començat cap a les tres de la matinada, hora catalana, i a dos quarts de set del matí des d’Aturem la Guerra no tenen notícies dels dos activistes, però Reuters informa que en l’atac hi ha hagut dos morts i trenta ferits, tot i que altres fonts apunten que el nombre de morts podria ser de deu, tot i que altres informacions eleven el nombre de víctimes fins a setze.

La flota amb ajuda humanitària havia sortit fa una setmana de Turquia i Xipre amb l’objectiu de trencar el bloqueig contra els palestins i arribar per mar fins a les costes de Gaza amb ajuda humanitària de primera necessitat: menjar, roba i medecines principalment.

Segons ha explicat a l’ACN Jordi Sánchez, portaveu de la plataforma Aturem la Guerra, el govern israelià havia amenaçat amb prendre mesures contra el comboi, però en cap moment ‘havíem pensat que poguessin ser tan dràstiques’. Sánchez es remet a declaracions de dirigents del govern israelià d’aquesta setmana, que havien amenaçat amb detenir els activistes, però en cap moment amb atacar-los amb foc obert.

Cap a les tres de la matinada, hora catalana, Sánchez ha explicat que els han començat a arribar notícies confuses sobre un atac, que cap a les cinc de la matinada s’ha confirmat. Diverses fonts, Reuters entre elles, parlen de l’atac.

La part més dura se l’hauria endut el vaixell turc Mavi, en el qual viatjaven l’activista taradellenca resident a Vic Laura Arau, i la seva parella sentimental, el madrileny també resident a Vic Manuel Tapial. Reuters parla de 2 morts i trenta ferits en aquest vaixell, però hi ha altres fonts que eleven la xifra a 10 morts. Les tropes israelianes haurien abordat el vaixell des d’helicòpters.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments