Inici Actualitat El Grup de Recerca Local va presentar la feina del primer any

El Grup de Recerca Local va presentar la feina del primer any

0
COMPARTIR


La sala de plens de l’Ajuntament de Taradell s’ha quedat molt petita aquest dissabte al matí en l’acte de presentació del primer any del Grup de Recerca Local ‘Fent Memòria’.

L’acte ha estat presidit per Eva Leucó i Núria Pou, membres de l’entitat, i per Lluís Verdaguer, alcalde de Taradell, i Carles Garcia, director del Museu Industrial del Ter de Manlleu. Leucó ha parlat dels objectius del grup: “Recollir, preservar, tractar i difondre informacions de la vida quotidiana del poble a través de les entrevistes als avis”.

Leucó ha dit que l’acte servia per “explicar el balanç del primer any del grup i també per agrair a les persones entrevistades la seva complicitat”. Ha comentat els orígens del grup, que va sorgir de tres entitats: la Biblioteca, l’Arxiu Fotogràfic i els Tonis, “amb l’objectiu de recollir la memòria oral”. Leucó també ha destacat les 20 persones que formen el grup “de diferents edats i professions però amb les mateixies inquietuds”.

Per la seva banda, Núria Pou ha explicat el que s’ha fet al llarg del darrer any: en total 32 entrevistes a un total de 38 persones diferents. Ha comentat el tipus d’entrevistes: ‘les d’història de vida’, que són les individuals; ‘les col·lectives’ a grups com La penya botifarra; i ‘les temàtiques’, on s’ha parlat, per exemple, amb diferent gent del teatre. 28 han estat individuals, 2 de col·lectives i 2 de temàtiques.


En total s’ha parlat amb 13 dones i 25 homes nascuts entre el 1914 i el 1940. També hi ha hagut un record a dues persones entrevistades i que han mort en els darrers dies. Per aquest motiu Pou ha comentat que “és prioritari continuar amb la tasca d’entrevistar a gent”. Pou ha explicat que el grup ja ha fet tres audiovisuals: el d’en Jordi Coll, el d’en Pere Cantal i un dels jocs tradicionals i que d’aquí un any “esperem presentar un audiovisual d’uns 8-10 minuts sobre l’escola a Taradell”. Finalment també ha comentat una nova iniciativa: “La de fer uns tallers anomenats ‘Imatges que fan parlar’ on es reuniran grups d’avis perquè parlin sobre diverses fotografies que se’ls exposaran”. En aquest punt, Eva Leucó ha assenyalat que “s’ha fet molta feina, però ens en queda molta per fer”.

En el torn de paraula de Carles Garcia, el director del Museu Industrial del Ter, ha animat a continuar “fent memòria”, mentre que l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, ha assenyalat que “avui és un dia molt important pel poble de Taradell” i ha afegit que “s’ha presentat un gran projecte on els protagonistes són la gran gent gran de Taradell”.

L’acte ha acabat amb el lliurement d’un obsequi a cadascun dels entrevistats. L’obsequi constava d’una còpia de l’entrevista, una fotografia de l’entrevistat i del llibre ‘Taradell’ que explica la història del municipi i està escrit per Mossèn Antoni Pladevall. Tot seguit s’ha fet un piscolabis per a tothom.

Font i més informació: Radiotaradell.net

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments