Inici Actualitat A Taradell han votat més persones a la consulta d’avui que al...

A Taradell han votat més persones a la consulta d’avui que al referèndum de l’estatut

1
COMPARTIREl SI ha guanyat amb un clar 97.66% dels vots i la participació s’ha situat en el 51.37%

2.608 taradellencs s’han acostat avui al col•legi electoral de Taradell per dipositar el seu vot en la consulta sobre la independència. Han estat 954 persones més que les europees d’aquest any, 803 més que en el referèndum de la constitució europea i 121 més que en el referèndum de l’estatut de l’any 2006.

Taradell, una vila de la comarca d’Osona amb un cens de 5077 votants, ha aconseguit una participació del 51.37%. 2547 persones han votat que SI (97.66%), mentre que 42 han donat el seu vot al NO (1.61%). 12 persones han votat en blanc (0.46%) i s’han registrat 7 vots nuls.

A la una del migdia és quan més gent s’ha aplegat al col•legi electoral on han coincidit el Diputat de CIU Francesc Homs, amb l’alcalde Lluís Verdaguer i el cap de la oposició Antoni Casassas. A 2/4 de 2 del migdia s’ha produït l’anècdota de la jornada amb l’arribada dels Gegants de Taradell que s’han presentat al col•legi després d’una llarga cercavila i han dipositat “simbòlicament” el seu vot.

El portaveu de la coordinadora, Antoni Pladevall, ha afirmat davant del centenar de taradellencs que s’ha aplegat al col•legi que “Teníem raó i hem guanyat!” i ha denunciat “la poca o nul•la col•laboració d’alguns dels nostres manaires i de la majoria dels nostres mitjans públics”. Pladevall ha provocat als assistents dient “Que ara tenim una victòria preciosa a les mans i gairebé no sabem què fer-ne” i els ha esperonant a continuar aquesta bonica aventura.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
dolors
14 desembre 2009 11:56

Vull felicitar a l’organització de la consulta per la independència. La feina que és fa bé dona bons resultats. A banda dels resultats, el que a mi em va agradar més, és que heu sabut despertar el somni nacionalista. La clau que ha d’obrir portes es la unitat. Els politics han d’entendre que la unió fa la força. I que en contes de crear nous partits s’han de suprimir i tenir les idees clares. Llavors potser els que hem perdut la il•lusió pel vot, tornarem a votar.

Dolors