Inici Actualitat Com funciona el vot anticipat?

Com funciona el vot anticipat?

0
COMPARTIR

Mossèn Pladevall exercint el seu vot anticipat

A totes les eleccions normals hi ha vot per correu per si el dia de la votació ets fora o be si vius lluny de la casa on estàs empadronat. En aquestes consultes no podem contar amb l’organisme de Correus perque són funcionaris de l’Estat Espanyol i per fer-ho possible s’ha ideat el vot anticipat, que si be no permet votar els que es troben lluny, si que permet que ho facin els que aquell dia estaran fora del poble o senzillament no es poden desplaçar a Can Costa.

La mateixa documentació

Per exercir el vot anticipat cal presentar en el lloc on es fa la votació anticipada la mateixa documentació que si ho fessis el dia de la votació, es a dir: El DNI si ets ciutadà de l’estat espanyol, i la targeta sanitària més la documentació pertinent (nota) si ets ciutadà d’algun altre estat.

Presentada la documentació cal dipositar el teu vot tancat en un sobre petit dins d’un altre sobre més gran on constarà el teu DNI i on caldrà que hi estampis la teva firma en el tancament del sobre, com si fos un segell, perquè no es pugui manipular. També caldrà que firmis un llibre de registre (numerat reglamentàriament per assegurar que la persona certament ha anat a votar. Tota aquesta documentació es destrossarà després del recompte.

Si no pots, et venim a buscar el vot a casa

A Taradell es pot exercicir el vot anticipat durant els actes que s’organitzen a favor de la consulta, es a dir que es podrà fer el proper dijous de 9 a 11 i el proper dissabte de 6 a 11 a Can Costa i Font. També es pot anar a tres establiments del poble: a Moda Selles, Viatges Tocasons i Esports Autonell durant l’horari comercial. Si tot i així, hi ha problemes per exercir-lo perquè teniu un familiar malalt a casa o a l’hospital o be perquè alguna persona de la família té problemes de mobilitat, podeu telefonar al 938801026 en horari comercial i us visitarem a casa vostra abans del dia 13.

Els vots anticipats s’introduiran els últims

Els vots anticipats s’introduiran al final de la votació a dins de les urnes, una vegada tancat el col•legi electoral. Si alguna persona ha votat anticipadament i torna a votar presencialment el vot vàlid serà el presencial perquè alhora d’entrar els vots anticipats ens marcarà que la persona en qüestió ja ha votat. Això vol dir que si prefereixes votar presencialment però tens dubtes de si podràs venir o no diumenge, pots votar anticipadament i si arribes a temps el vot presencial serà el vàlid.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments