Inici Actualitat La granja de Taradell “Castellets” guanya el Premi Especial Porc d’Or de...

La granja de Taradell “Castellets” guanya el Premi Especial Porc d’Or de diamant

0
COMPARTIRLa granja taradellenca Castellets va ser la gran triomfadora de la Nit dels Premis d’Or que enguany es va celebrar a Vic.

A banda del Premi Especial Porc d’Or de Diamant, el màxim guardò de la nit, els representants de la granja taradellenca ja havien pujat a l’estrada ha recollir recull dos figuretes-or i plata-per productivitat numèrica i nascuts vius, respectivament. Aquesta granja també va aconseguir el 2008 i 2007 el Premi Especial a la Màxima Productivitat. A més ha afegit el premi Or de Nascuts Vius en segona categoria.

Osona, gran triomfadora de la nit

El segon premi més important de la nit, el de la màxima productivitat, tambè es va quedar a Osona ja que va ser per la granja El Clos de Santa Cecília. Aquestes dues granges van ser les grans triomfadores de la nit perquè El Clos tambe va guanyar (entre les explotacions de segona categoria que tenen entre 126 i 375 truges) l’or en nascuts vius i en productivitat numèrica. Les dues granges són de Pinsos Sant Antoni.

Aquests premis confirmen l’excel·lència d’Osona dins el porcí espanyol, ja que als guardons aconseguits per les granges Castellets i El Clos, s’hi han d’afegir, també, les distincions obtingudes per d’altres explotacions. Entre les granges de segona categoria, Estrada i Orra, totes dues de Sant Boi i totes dues, també, de la Cooperativa Plana de Vic, es van endur or i bronze, respectivament, en taxa de parts; i la Granja el Castell, de Sant Pere, i de Pinsos Sant Antoni, es va endur la plata en nascuts vius; entre les de tercera categoria, també va pujar a l’escenari la granja Pujolar, de la Guixa, que es va adjudicar l’or en nascuts vius; entre les de quarta categoria, on participen explotacions d’entre 751 i 1.500 truges, es va premiar les granges Solallong, propietat de Joaquim Rovira, i Mas Rovira, totes dues de Sora, que van obtenir or i plata en nascuts vius, i finalment, a la cinquena categoria, granges amb més de 1.500 truges, l’Alovet, de Granges Terragrisa, de Sant Bartomeu, es va endur l’or en taxa de parts.

16 anys premiant l’excel·lència


Els premis els va crear l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) l’any 1994 i les seves bases han anat canviant fins a fer-les amb l’exigència i independència actual. Els premis compten amb el patrocini de Pfizer Salud Animal. L’IRTA porta 16 anys premiant l’excel·lència.

Les categories dels premis són cinc: la primera és de granges de 10 a 125 mares; la segona, de 126 a 375; la tercera, de 376 a 750; la quarta, de 751 a 1.500, i la quinta, de més de 1.500 mares. A cada categoria es premia la productivitat numèrica, els nascuts vius i la taxa de parts amb tres premis cadascuna.

Font i fotografies: El 9 Nou i Osona.com

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments