Inici Actualitat El Castell de Mont-rodon acull la 57ª Trobada dels Cavallers de Mont-rodon

El Castell de Mont-rodon acull la 57ª Trobada dels Cavallers de Mont-rodon

0
COMPARTIR

El 9 Nou. Els cavallers de Mont-rodon, el grup d’osonencs a qui uneix l’estima per la Plana de Vic i l’interès per la literatura i per la figura de Guillem de Mont-rodon, es van tornar a reunir diumenge en la seva 57a trobada anual al Castell taradellenc de Mont-rodon.

La trobada dels cavallers de Mont-rodon tenia un component especial en la 57a edició. Després de tres anys sense nomenaments, diumenge el grup va incorporar dos nous membres. Joan Pallarès i Antoni Ylla-Català van ser investits després de contestar correctament les dues preguntes imprescindibles per esdevenir cavallers.

La imposició dels dos nous cavallers va ser el punt àlgid de la vetllada musical i literària al casal de Mont-rodon, que havia començat amb el concert del violinista Joel Bardolet i el pianista Álvaro Zambrano. Una sonata de Bach, una peça conjunta de Piazzola i dos boleros van integrar el repertori.

Les aportacions literàries van arribar de la mà de Ramon Casanovas -que va explicar la història del campanar de l’església de la Pietat de Vic, que ha recuperat el seu aspecte original- i de Francesc Orenes, que va recitar tres poemes propis.

I la primera part de la trobada va tancar-se amb la presentació del llibre d’Antoni Pladevall sobre Francesc Sans Miquel i de Montrodon, fill de Barcelona, que es va casar amb l’última pubilla de la nissaga del casal.

Felip Puig, secretari general adjunt de Convergència Democràtica, va ser l’encarregat de presentar aquest volum. L’objectiu del propietari del casal, Ramon Costa, i del mateix Pladevall és continuar publicant treballs específics sobre diferents membres del llintage Mont-rodon, a partir de l’estudi inicial que en va fer l’historiador taradellenc.

A principis dels anys cinquanta, les reunions d’una colla de lletraferits de la comarca interessats en al figura de Guillem de Mont-rodon i en la literatura van desembocar en la creació del grup de cavallers i en l’inici de les trobades al casal. A més d’aquestes vetllades anuals, cada dissabte al matí els seus integrants queden a Vic, i fan tertúlia sobre temes d’actualitat.

Font i vídeo: El9Nou

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments