Inici Actualitat Que cal saber per votar a Taradell el dia 13 de desembre?

Que cal saber per votar a Taradell el dia 13 de desembre?

0
COMPARTIR

Consulta per la independència

Quina serà la pregunta?

El dia 13 de setembre es celebrarà a Taradell un referèndum sobre la independència de Catalunya on es formularà la següent pregunta:

ESTÀ D’ACORD QUE CATALUNYA ESDEVINGUI UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT EN LA UNIÓ EUROPEA?

Es votarà com qualsevol altre elecció mitjançant unes butlletes que contindran una de les tres possibles respostes: SI-NO-BLANC.

El vot serà secret i es dipositarà en una urna el mateix dia de la votació. La organització del referèndum tindrà butlletes disponibles amb les tres opcions al mateix lloc de la votació. La votació es farà a Can Costa i Font i es podrà votar des de les 9 del mati fins a les 8 del vespre.

Com sé si puc votar?

Pots votar si resideixes a Taradell i el dia 13 de desembre del 2009 tens 16 o més anys. Per fer-ho hauràs d’exhibir a la mesa electoral l’original del Document Nacional d’Identitat (DNI) i aquest haurà d’indicar que la teva residencia és Taradell.

Si el teu DNI posa un municipi diferent de Taradell, però estàs empadronat a Taradell, caldrà que vagis a l’Ajuntament perquè et facin un volant d’empadronament o de convivència, i dur-lo quan vagis a votar.

Però si soc immigrant, puc votar igualment?

SI. Poden votar totes les persones majors de 16 anys residents a Taradell, tinguin la procedència que tinguin.

Si ets un ciutadà d’un Estat membre de la Unió Europea hauràs de portar el Certificat d’inscripció al registre comunitari i el passaport expedit pel teu Estat. Si ets ciutadà d’un Estat no membre de la Unió Europea hauràs de portar la Targeta de residència on consti la teva adreça de Taradell. I si estàs en situació irregular, podràs votar igualment amb el passaport expedit pel teu Estat.

Això si, si en els documents anteriors no hi surt la teva adreça de Taradell, caldrà que vagis a l’Ajuntament perquè et facin un volant d’empadronament o de convivència, i dur-lo quan votis.

Si aquell dia no hi soc, puc votar abans d’hora?

, utilitzant el vot secret anticipat. Has d’anar a un d’aquests tres establiments: Sastreria Selles, Viatges Toca-Sons o Esports Autonell a partir del dia 1 de desembre, on podràs votar com al vot per correu, i portar la mateixa documentació que hauries de portar el dia de la votació. Allà et facilitaran les paperetes i els sobres per votar en el mateix moment, de manera secreta i amb plenes garanties.

Nota: No es recollirà cap dada dels votants, ni el nom, ni l’adreça, només el numero de DNI constarà a l’ordinador per evitar la duplicació de vots, i s’esborrarà quan acabi el recompte.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments