Inici Actualitat ERC diu que l’aturada de les obres de la piscina demostra que...

ERC diu que l’aturada de les obres de la piscina demostra que el procés no va ser el correcte

6
COMPARTIR

El grup local d’ERC va enviar ahir a la tarda una nota a la premsa per fer algunes observacions sobre el tema de la piscina i la denúncia que es va presentar contra l’anterior alcalde Josep Mummany i que la justícia va desestimar el mes passat (noticia).

Segons ERC la denuncia es va presentar amb el consens de tots els regidors del partit republicà i es va cursar després que des de l’Ajuntament es realitzes una altra denuncia contra un regidor d’Esquerra.

A la nota ERC manifesta que malgrat que el jutge no els va donar la raó íntegre si que els hi va donar en dues circumstancies: per una banda denuncien que la redacció de projectes abans no es feia correctament i per l’altra que l’aturada actual de les obres de la piscina demostra que el procés no va ser el correcte.

Nota de Premsa d’ERC

En referència a les diverses notícies publicades recentment sobre l’estat del projecte de la piscina coberta de Taradell, el grup municipal d’ERC vol fer les següents observacions:

Pel què fa a la presentació d’una denúncia per les irregularitats en la contractació del projecte, aquesta va ser una decisió consensuada i unànime de tots els regidors i membres d’Esquerra d’aquell moment.

Esquerra no volia entrar –encara que sigui un dret ben legítim– en la judicialització de la política municipal. Tot i tenir diversos elements per portar davant les autoritats, s’havia decidit que els temes s’intentarien resoldre en el si de l’Ajuntament de Taradell. No obstant, una denúncia posterior, presentada amb paper oficial i registre de sortida des de l’Ajuntament de Taradell, contra un dels nostres regidors, va fer que el grup d’Esquerra es considerés amb llibertat moral i ètica per exercir aquest dret.

La resolució sobre l’arxivament d’aquesta denúncia recull l’evidència d’”irregularitats administratives”. Esquerra va presentar aquest recurs per garantir un procés obert i transparent en la contractació del projecte de la piscina coberta, bàsicament per garantir un projecte ajustat a les necessitats i possibilitats de Taradell (des del punt de vista econòmic) i per evitar que fos un projecte arquitectònic buit de projecte esportiu. No obstant, això no va ser possible, atès que l’equip de govern mai va obrir la possibilitat de redactar aquest projecte a arquitectes o equips d’arquitectes amb més experiència.

Per altra banda, malgrat la justícia reconeix l’existència d’irregularitats administratives, el cert és que si bé els jutges no han donat la raó íntegra a Esquerra, sí l’ha donat en dues circumstàncies:

1. Que a partir de llavors, la redacció dels projectes a l’Ajuntament de Taradell es fa licitant un concurs o el procediment legal que sigui necessari, motiu pel qual, des de llavors, alguns tècnics i despatxos han pogut realitzar projectes per l’Ajuntament de Taradell. Cal tenir present que abans que ERC denunciés aquest fet, totes les adjudicacions de projecte es feien a dit i sense cap tipus de procediment.

2. Les obres de la piscina coberta estan parades, cosa que demostra que el procés d’aquesta obra no va ser el correcte. La preocupació constant d’Esquerra, des del primer moment, va ser la de fer un bon projecte que no acabés d’aquesta manera, amb una obra aturada, o amb una piscina que acabés suposant un forat econòmic a les arques municipals, és a dir, a la gent de Taradell.

El grup d’Esquerra pretén realitzar un acte monogràfic sobre el tema de la piscina coberta en les pròximes setmanes, on s’explicaran tot el cúmul de despropòsits que han portat a la situació actual, i que tenen com a punt de partida les presses i la manca d’un projecte esportiu coherent per part del govern de CiU.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

6 Comments
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Anònim
Anònim
27 octubre 2009 19:47

No se de on ho has tret aixo que em sento insultat, crec que es tant legitim ser de un partit com de un altre, ha veure si seras tu el que gira les coses?
Tambe crec que aquesta no es la millor manera de defensar el teu partit, l´hi fas mes mal que be,(aquest es un dels grans problemas que teniu, desde el meu humil punt de vista)
Ha una pregunta.
Si ERC no hagues posat la denucia, ens haurien retirat la subvencio si o no ?

Anònim
Anònim
24 octubre 2009 18:31

Perdona si t'has sentit insultat per dir-te convergent, no era la meva intenció.Em sembla que tornes a fer una lectura al reves dels fets esdevinguts referents a la piscina.No va ser culpa d'ERC que es va perdre la subvenció, crec que hauries d'informar-te més bé.Si es varen començar les obres abans d'hora, va ser per poguer mostrar al poble que CiU compleix les promeses electorals, i aixó va costar al poble un milió d'euros.Em sembla que la denuncia d'ERC no anava en aquesta direcció. El problema politic de que parles el varen tenir els convergents. I ara no cal empestifar… Llegeix més »

Anònim
Anònim
23 octubre 2009 22:14

Veig que em titlles de convergent aixi d´entrada, no en soc pas jo. Pero be, de alguna manera ja mas contestat.No era pas la meva intencio girar res.Pero tornan a la piscina a veure si ho dic be, resulta que els de Ciu van començar a fer les obres abans d´hora i que els de ERC els van denunciar per aquest fet, i ara no tenim piscina. Ja es ben trist ja, si per mi fos rodarien uns quants caps, perque els que segur que no en tenim la culpa som la resta de taradellencs, que per culpa de problemas… Llegeix més »

ERC Taradell
ERC Taradell
23 octubre 2009 21:02

És al contrari. La subvenció es va aconseguir per què el nostre grup va informar de la possibilitat d'entrar en una línia de subvencions de la que CiU no en tenia coneixement. Però el fet de començar les obres sense l'informe preceptiu de la Secretaria d'Esports va fer que es perdés aquest milió d'euros de la subvenció. Tot i que ERC ja va recomanar que les obres no s'iniciéssin fins que el nou equip de govern (sorgit de les eleccions del 2007), no disposés d'un projecte econòmic sobre com es gestionaria la piscina. En aquest període de temps, l'informe d'Esports… Llegeix més »

Anònim
Anònim
23 octubre 2009 10:56

Si, i el pobre Millet va agafar els diners per qué els tenia al davant.
Quina manera de girar les coses!
Els que ens varen fer perdre la subvenció d'un milió d'euros son els de CiU, ells solets i només ells, pero clar, costa que els teus estimats convergents, els que ho fan tot, tot i tot bé, hagin pogut fer una cosa així, per tant, val més carregar el mort als altres.

Anònim
Anònim
22 octubre 2009 19:14

esteu dient que gracies ha una denuncia del grup ERC els taradellencs hem perdut una subvencio de 1 milio d´euros i s´han parat les obres?