Inici Opinió Valoració de la temporada passada

Valoració de la temporada passada

0
COMPARTIR

A les portes de la propera temporada 2009 – 2010, faig una valoració dels resultats obtinguts la temporada passada, per pensar ja només en la propera, començant a treballar en un programa pre-temporada d’entrenaments i estatges durant l’Octubre i Novembre i estar el màxim de preparats i mentalitzats pel Desembre d’aquest any.

A nivell físic, no he parat des del maig, doncs després dels Campionats d’Espanya a Sierra Nevada vaig fer una pausa d’uns 20 dies de descans i a tornar-hi. Vam marxar a finals de Juny a Hintertuxt, i ara a partir del 8, torno a marxar 10 dies més. Psicològicament, estic en contacte amb la persona que em porta, i ara “torna a tocar”. Em sento fort i segur del que faig, però he de tornar a fer treballs de relaxació, visualització, memòria, …

En les proves de Desembre, els resultats no són tant bons. Aquest any ho he de tenir molt en compte i treballar molt fort aquest mes d’Octubre i durant el Novembre perquè pugui aprofitar aquestes dues primeres curses i poder rebaixar Punts IPCAS.

El Desembre és un mes complicat als Alps pel temps, o millor dit pel mal temps, a Pitztal, estem al voltant de 3500 m. i recordo de l’any passat que el temps canvia en minuts, es va haver de suspendre una cursa allà, i tres més a Küthai, que queda relativament a prop de Pitztal, i també hi correrem. Küthai, està baix, a uns 2000 m. d’altitud, el que passa es que és més interior i allà per aquestes dates, el temps també oscil·la molt.

Referent als Campionats de Catalunya i d’Espanya, he de mirar de guanyar-los tots dos. Els de Catalunya encara no estan amb les dates i el lloc confirmats, però els d’Espanya es faran a Cerler, del 4 al 8 d’Abril, a finals de temporada (per aquestes dates, ja estarem tancant temporada, i hauran passat moltes moltes coses).

Per la resta de resultats, el que s’ha de tenir molt clar, més que la posició, són els segons que em poden treure els primers. Els Punts IPCAS, són en funció d’aquests segons, de les persones que competeixen i per la seva posició dins el llistat internacionals de classificació.

La Copa del Món de La Molina, va ser una gran experiència, tot va agafant més forma i més professionalitat. En una Copa del Món, només pots competir per guanyar, ho has de tenir tot amb tu, i donar-ho tot, des del primer segon, a la última centèsima abans de creuar l’arribada. Si a baix, quedes 14è., és que o no ho has acabat de donar tot, poder has comès algun error, t’ha costat de rectificar, o has tingut algun dubte, … … també perquè tots els que t’han passat, possiblement han entrenat més i millor.

Les Copes d’Europa, estic content dels resultats, sempre ajuden i recompensen tot el treball que vas fent cada dia, però he de tenir present ELS SEGONS entre els que competim. A tall d’Exemple, a Suècia, vaig fer 4art. d’Eslàlom, en el mateix segon que el Segon. Per contra, a Jazna, vaig fer 5è. amb força diferència del primer.

Aquests dies ja m’estic mirant cada dia el cel i el temps, comparo el que està fent aquest any i el de l’any passat per veure, per veure si … … L’any passat, el 10 de novembre ja hi havia alguna estació oberta i amb força neu. Això, econòmicament per estatges juga molt a favor.

Bona Tardor i Hivern per tothom!

Salute!

Ramon Homs i Miralpeix

Més informació al bloc d’en Ramon

Els espònsors d’en Ramon són:COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments