Inici Actualitat Avui es fa la “Marxa” taradellenca cap a la commemoració osonenca de...

Avui es fa la “Marxa” taradellenca cap a la commemoració osonenca de la Diada

0
COMPARTIRAquesta tarda hi ha la concentració a la Plaça de les Eres de la columna que marxarà cap a Vic per unir-se a la marxa dels Vigatans i retre homenatge a Bac de Roda, a Francesc Sans i a tots el herois de la guerra de successió en la tradicional Marxa de Torxes osonenca.

La columna, que porta el nom de “Francesc Sans, Miquel i de Mont-rodon” en honor al qui va ser comandant de les tropes catalanes durant la guerra i que estava casat amb la pubilla de Mont-rodon, marxarà a peu cap a Vic a les 6 de la tarda. Cap a les 8 del vespre les diferents columnes de tota la comarca s’aniran concentrant a la “Bassa del hermanos” on s’hi podrà ajuntar tothom que no hagi pogut fer la caminada.

A les 9 es farà l’homenatge a Bac de Roda i seguidament s’iniciarà una marxa de torxes en silenci cap a la Plaça Bisba Oliba (davant de la Catedral) on es farà el diàleg del compromís inter-generacional entre un infant de 8 anys (Jordi Pagès) i la persona homenatjada (Mossèn Pladevall).

Desprès es farà la crema simbòlica del Decret de Nova Planta i el tribut a l’historiador taradellenc. El senegalès Tidiane Mballo, en representació dels nouvinguts osonencs, llegirà el manifest de la Comissió de la Marxa i seguidament es tocaran els tres himnes nacionals que donaran pas a la festa final amb gegants, castells, entrepans i el concert del “Belda i els Badabadoc”.

Les activitats relacionades amb la Diada a Taradell estan organitzades per la Comissió de Festes de Taradell que demanen a tots els vilatans que avui vagin a les 6 de la tarda a la Plaça de les Eres o be a les 8 del vespre a la “Bassa del Hermanos” per tal de commemorar junts la Diada i retre un bon homenatge al Mossèn Pladevall.

La comissió de festes també va organitzar aquest dimarts una xerrada de Mossèn Pladevall que va explicar, als peus de la Torre de Don Carles, qui era Francesc Sans, Miquel de Mont-rodon. La foto següents corresponen a aquest acte:

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments