Inici Notícies Dues taradellenques guanyen la seva categoria dels Premis Solstici d’enguany

Dues taradellenques guanyen la seva categoria dels Premis Solstici d’enguany

0
COMPARTIR


Noticies

Aquest dissabte es van lliurar els premis Solstici d’enguany i les taradellenques Cristina Vila i Neus Galobardes van guanyar el primer premi de la seva categoria dotat amb un lot de llibres.

La Cristina va guanyar la categoria de prosa de fins a 12 anys amb l’obra “La Banyera” i la Neus va guanyar en poesia de la mateixa categoria amb el poema “El sofà pelut”.

A la categoria B, de 13 a 18 anys i dotat amb 300 euros, la guanyadora en prosa va ser l’obra “Reincident” de la vigatana Irene Santacreu, guanyadora per tercera vegada del premi, mentre que en poesia el premi va quedar desert.

A la Categoria C dels més grans de 18 anys, dotat amb 600 euros, el premi de prosa va marxar cap a la població gironina d’Anglès gràcies a l’obra “Arròs per a un funeral” de l’Eloi Sala. En poesia el premi va ser per un altre ex-guanyador, en aquest cas és va premiar la poesia “Tots els camins van a Roma” de Josep Fàbrega de Calders que ja havia guanyat l’any 2007.

La foto dels guanyadors:


Els premis van ser entregats per l’alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, el delegat de la Caixa de Manlleu: Jaume Freixas i el taradellenc Toni Reig en representació d’Òmnium Cultural. L’acte va ser conduit per en David Sala i en Prada i la lectura dels veredictes va anar a càrrec de Lluís Rovira com a portaveu d’un jurat format per ell mateix i la Rosa Codina i Costa, l’Antoni Pladevall i Arumí, l’Aleix Solà i Pascual i en Miquel Vilardell i Molsosa.

El veredicte complet del jurat va ser el següent:

Veredicte del jurat del Setè premi literari Solstici.

A Taradell, a les 9 del vespre del dimarts, dia 16 de juny de 2009, en una de les saletes de l’Hostal Rosa, reunit el jurat, format per la Rosa Codina i Costa, l’Antoni Pladevall i Arumí, l’Aleix Solà i Pascual, en Miquel Vilardell i Molsosa i en Lluís Rovira i Masnou que actua, a més, com a secretari, fa constar que, després d’una llarga deliberació, ha acordat concedir els premis a les tres categories A, B i C, tant en poesia com en prosa. El veredicte ha estat el següent:

Categoria A, fins a 12 anys
Prosa: Dels 8 treballs presentats, el pel diàleg dinàmic i pel seu lèxic ric, al servei d’un relat força divertit, el jurat ha cregut oportú i just reconèixer amb el premi d’aquesta categoria el conte número 6, amb el títol La banyera, presentat amb el pseudònim Tivi i que correspon a Cristina Vila i Bellvehí, de Taradell.

Poesia: Dels 31 treballs presentats, per l’originalitat de presentar un poema dotat d’una intriga que es manté fins al final, el jurat ha decidit declarar guanyador el poema número 29, “El sofà pelut”, presentat amb el pseudònim Kuka i que correspon a
Neus Galobardes i Bofill, de Taradell

Categoria B, fins a 18 anys
Prosa: Es van presentar 10 treballs. Pel seu humorisme sarcàstic a l’hora de plantejar una història que, en el fons, no és tan graciosa, el jurat ha considerat digne del premi el treball número 3, amb el títol “Reincident”, amb el pseudònim Caïsa, i que correspon a Irene Santacreu i Canudas, de Vic.

Poesia: Es van presentar 4 treballs i el jurat per primera vegada a la història d’aquest premi Solstici, atesa la baixa qualitat dels treballs presentats i amb molt de greu, ha decidit declarar desert el premi corresponent a aquestes modalitat i categoria

Categoria C, a partir de 18 anys
Prosa: Dels 41 treballs presentats, per una història molt ben conduïda per saber dosificar molt bé l’interès des del començamet fins al final, amb un sentit de l’humor gairebé surrealista, servida amb un lèxic molt adequat i força ric, el jurat ha decidit premiar el treball número 28 i amb el títol “Arròs per a un funeral”, amb el pseudònim Caren Dolla, que correspon a Eloi Sala i Vila, d’Anglès.

Poesia: Dels 31 treballs presentats, pel seu potencial metafòric i pel lèxic riquíssim al servei d’un cant d’amor format per un poema de 24 estrofes que comencen totes amb el mateix vers, el jurat ha premiat el treball que té el número 12 “ Tots els camins van a Roma”, presentat amb el pseudònim Cal•lerió i que correspon a Josep Fàbrega i Selva, de Calders.

A ¼ de 12 de la nit, el jurat va acabar les seves deliberacions i firmen aquesta acta els seus components.

Taradell, 16 de juny de 2009

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments