Inici Opinió Aeroport de Taradell

Aeroport de Taradell

0
COMPARTIR

El Consell Comarcal presidit per en Miquel Arisa (PSC) i alcalde de Centelles, varen encarregar l´elaboració d´un estudi a un enginyer aeronàutic de Centelles i varen decidir que la única ubicació possible per tal de crear una pista d´aterratge per l´Aeroport Corporatiu de la Catalunya Central era una zona de valor paissatgístic i rural ubicat a Taradell, fent passar la pista pel mig de la masia on hi ha ubicat el Museu del Blat a la masia de Can Colomer.

Aquesta noticia va sorgir el dijous de fa quinze dies a la premsa, però segons sembla estava el.laborat des de feia un any. Com a candidat a l´alcaldia de Taradell pel PSC em vaig assabentar de la noticia per la premsa sense que cap membre del Consell Comarcal o del partit en el qual estic afil.liat se m´adrecés personalment per explicar-me el projecte.

Perquè no se´ns va comunicar als membres del grup local del PSC de Taradell sobre l´el.laboració de l´esmentat projecte?

Tampoc estava informat de cap roda de premsa, i la notícia ens va esclatar a tots damunt de la taula de casa mentre miràvem la televisió.
Perquè no se´ns va informar als membres del gup local del PSC de Taradell sobre la roda de premsa?

La conducta d´alguns membres del meu partit envers a aquest afer m´ha decebut profundament, donat que abans de presentar aquest projecte d´aeroport corporatiu en aquella zona determinada de Taradell, propera a un barri residencial com el de Mont-rodó i que afectava a nombroses masies de gran valor històric i cultural i també a zones de valor paissatgístic, crec que se´ns havia de consultar previàment donant-nos a aquelles persones que estàvem treballant com a grup local municipal del PSC la informació necessària.

A l´endemà que va aparèixer la notícia als diaris es va detectar que la població de Taradell es manifestava obertament en contra d´aquest projecte, ja que afectava a nombroses masies i a la tranquilitat de la zona residencial.

En una setmana es varen recollir 1300 signatures en contra (ara ja en són 4000), i en reunió celebrada al Centre Cultural de Can Costa i Font de Taradell es va desestimar per part de l´Ajuntament de Taradell la possibilitat de presentar una sol.licitud d´aeroport corporatiu per la comarca d´Osona.

El batlle de Taradell va sortir aplaudit en honor de multituds en una acte celebrat el dia 11 de març davant de sis-centes persones.

C.I.U. té majoria absoluta a Taradell i el desgast polític d´un si o d´un no a l´aeroport ha estat mínim, però al grup municipal del PSC a Taradell si que ens produïria un desgast electoral de dimensions considerables. Tot allò que ens ha costat avançar a través de la feina constant de dos anys d´assistència als plens, d´integració en associacions de diferents àmbits per tal d´implicar-nos en el teixit social, se´ns ho han carregat des del Consell Comarcal liderat pel Sr. Miquel Arisa. Si hàviem avançat cent metres, la incompetència política de tots els membres del Consell Comarcal al presentar un projecte de manera precipitada i donant pocs dies de poder de decisió per part de l´Ajuntament afectat, ens ha fet retrasar dos quilòmetres.

La sol.licitud d´un aeroport corporatiu en el cas de que la sol.licitud de l´aeroport comarcal s´hagués demanat per part de les poblacions de Vic, Manlleu o Centelles, per posar alguns exemples, hagués suposat un desgast polític important donada la previsible oposició de la població civil. Quan es va començar a parlar de poder demanar un aeroport corporatiu per la comarca d´Osona, es varen detectar, precisament a Centelles, les primeres manifestacions en contra per part de la població civil, principalment pel temor als sorolls.

Així que, la Sociovergència del Consell Comarcal varen presentar el projecte i “casualment” en una població, Taradell, on no es tenia representació a l´Ajuntament per part del PSC, i en el qual es donava la màgica “casualitat” de que C.I.U. tenia majoria absoluta.

Així, objectivament parlant, el desgast polític d´un partit i l´altre seria mínim, tant si fós un si com un no a l´aeroport corporatiu.

Sense dubte un maniobra política brillant per part dels dos partits, on el únics perjudicats de l´afer som els membres del grup local del PSC a Taradell.
A més a més, des del Consell Comarcal entenem que s´havien d´haver buscat altres ubicacions per realitzar un aeroport corporatiu i no exclusivament una, i s´hagués desviat l´atenció a altres poblacions.

Perquè no es varen buscar altres ubicacions possibles per l´aeroport corporatiu a la comarca d´Osona?

Amb els meus companys s´estava fent una feina feixuga però constant per tal de poder entrar almenys un regidor a l´Ajuntament de Taradell.

Volem manifestar que en les passades eleccions generals a Taradell es varen treure 799 vots, i dit increment del 25 % dels vots respecte de les anteriors eleccions generals fou per la feina evidentment de l´equip del President Zapatero però també que estàvem duent a terme les persones del grup municipal a Taradell, essent així que estavem il.lusionats a aconseguir uns bons resultats a les properes eleccions municipals.

Però havent vist la poca delicadesa del President del Consell Comarcal en no informar-nos de res, i la pifia política en l´intent fracassat d´ubicar un aeroport a Taradell sense haver consultat a cap dels meus companys, per tal de conèixer la viabilitat de la proposta i la idiosincràsia dels pobladors de Taradell, m´ha deixat decebut i molt preocupat.

Com a grup municipal del PSC, la nostra opinió era un No a l´Aeroport Corporatiu en la zona que es va plantejar plena de valors paissatgístics i culturals.

La falta de sensibilitat política i humana d´alguns dels polítics que ens representen fa que ens plantegem seriosament la continuació o no en un projecte polític al capdavant del PSC a Taradell, que en els propers dies resoldrem.

Miquel Vila i Solà 
Grup municipal del PSC
Taradell

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments