Inici Actualitat Primera reunió d’oposició a l’aeroport

Primera reunió d’oposició a l’aeroport

1
COMPARTIR

Unes 200 persones van assistir divendres passat a la reunió que un grup de veïns afectats van convocar, amb urgència i via mail, al Centre Cultural Can Costa. L’alcalde de Taradell, que es va enterar de la reunió per la premsa, va ser convidat pels veïns i es va asseure a la presidencial. També van assistir a la reunió l’alcalde de Malla i el de Tona.

L’alcalde, en Lluís Verdaguer, va explicar la seqüència dels esdeveniments i va dir que l’ajuntament havia de prendre una decisió en 15 dies. L’objectiu de l’alcaldia es escoltar a la població i oferir el màxim d’informació per poder fer un debat tranquil i si cal convocar una consultar popular per tal de prendre la decisió final.

Totes les opinions de la gent del públic van ser totes en contra de la instal•lació de l’aeroport i amb critiques contra el president del Consell Comarcal d’Osona i alcalde de Centelles, Miquel Arisa. Josep Salom, alcalde de Tona, va manifestar el rebuig de l’ajuntament de Tona al projecte i Lluís Muntal, tinent d’alcalde de Malla, va anunciar que el seu ajuntament havia fet un ple per aprovar una moció de rebuig. Jesús Soler, president del GDT, també va intervenir per mostrar-se rotundament en contra del projecte.

Reunió dimecres

L’alcalde va proposar convocar una nova reunió per dimecres vinent. Aquesta segona reunió estarà convocada per l’ajuntament i s’espera que hi pugui assistir encara més gent. La intenció és poder donar molta més informació del projecte i de les accions que cal fer fins el dia 28, dia en que s’ha de prendre la decisió.

Recollida de signatures

A la mateixa reunió ja es va redactar un manifest de rebuig a l’aeroport per tal de recollir signatures en contra. El manifest ja es troba a totes les botigues de la Vila i ahir ja s’havien recollit un nombre significatiu de signatures.

Grup al facebook

D’altra banda, amb el desafortunat nom de “L’aeroport us el foteu pel cul”, també s’ha creat un grup al Facebook de rebuig a la instal•lació (enllaç). Aquest mati gairebé 500 persones ja hi havia donat suport. El text del grup comença així:

Ja feia temps que es parlava de si un aeroport aqui, un aeroport allà.
Finalment, després de molts plors, els empresaris ( com sempre la gent amb més poder econòmic) han guanyat. Senyores i senyors, l’aeroport ja és aquí.

Clar que si, clar. Que n’és de necessari un aeroport al mig d la plana de Vic, per 4 senyors amb jet privat.

L’aeroport anirà situat just als voltants de casa meu, sisi, allà on sempre ha set ” el camp o el bosc que hi ha darrera de casa la laura” que ens hi amagàvem o hi jugàvem, doncs mireu, ara hi tindrem un bonic aeroport.

Gent, ja sé que és demanar molt, però en aquests moments necessito un cop d’ajuda, no podem permetre que un aeroport de jets privats ocupi els boscos i els camps de la nostra terra.

Aquest cop us heu passat.

Més informació sobre la reunió: El 9 Nou i Ràdio Taradell
COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

1 Comment
més nou
més antic més votat
Inline Feedbacks
View all comments
Cultura i Pau
9 març 2009 9:21