Inici Actualitat Un total de 36 entitats denuncien persecució policial als col·lectius contraris a...

Un total de 36 entitats denuncien persecució policial als col·lectius contraris a la MAT

0
COMPARTIR


Un total de 36 entitats de la comarca d’Osona han denunciat aquest dimarts a Vic la persecució policial que segons ells fan els Mossos d’Esquadra a les persones contràries a la MAT o implicades en les lluites socials i de defensa de la terra. Aquestes entitats denuncien l’existència de fitxers il·legals on apareixen persones que no tenen cap antecedent penal.

La denúncia l’han feta després que el passat 15 de juliol un militant de Maulets rebés una citació policial per anar a declarar acusat de fer danys als fonaments d’una de les torres de la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Un altre jove de Taradell també ha rebut una citació –sense proves, segons les entitats- per una falta de danys. (ACN)

Us reproduïm el manifest.

Què volen aquesta gent?

El passat 15 de juliol una dotació dels Mossos d’Esquadra es va presentar al domicili d’un militant de l’Assemblea de Maulets d’Osona amb una citació policial per anar a declarar l’endemà a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vic, afirmant que no li calia advocat. Se l’acusa d’una falta de danys contra els fonaments d’una de les torres de la MAT a la comarca d’Osona. El dia 16 el jove es presenta a la Comissaria acompanyat d’un advocat. Se li llegeixen els drets, i se l’informa sobre els càrrecs que se l’acusa (falta de danys contra les obres de la MAT). Seguidament el jove renuncia a declarar si no és davant d’un jutge.

L’única prova que aporta el cos policial, és una foto de la premsa comarcal del dia 15 de març en què apareix un grup de persones amb una pancarta contra la línia elèctrica als peus d’una de les torres, que segons els Mossos hi apareix el jove acusat. El militant de Maulets no surt a la fotografia ni reconeix a cap de les persones que hi apareixen. Aquella mateixa setmana van fer el mateix procediment amb un altre noi de Taradell acusant-lo sense proves d’una falta de danys contra les obres de la MAT

És per això que denunciem la persecució policial que s’aplica als moviments socials, l’existència de fitxers il•legals en què hi apareixen persones que no tenen cap mena d’antecedent penal, i la coacció i atemoriment que intenten fer els Mossos d’Esquadra vers les persones implicades en les lluites socials i per la terra. Muntatges policials com aquest demostren quina mena de democràcia tenim!

S’han fet milers d’al•legacions contra aquest projecte tant de particulars com d’Ajuntaments i de diferents associacions les quals han quedat arxivades en l’oblit. S’ha exigit i exigim un debat públic sobre la necessitat de la línia que també ha sigut denegat. S’ha denunciat al Tribunal Suprem les moltes irregularitats d’aquest projecte, la manca de transparència per part de l’Estat espanyol com de la Generalitat i la lentitud de la justícia ha permès que sense encara obtenir cap resposta ja estiguin construint les torres a la nostre Comarca.

Han obert camins que no estaven contemplats, han tallat arbres que no tocaven, ens estan destruint el territori amb tota impunitat, amb prepotència i sota les amenaces dels delegats de REE. S’han fet centenars de denuncies als Mossos i també al Dep. de Treball per la forma en que s’està executant l’obra, sense demanar els permisos pertinents, per la falta de llicències d’obres i per la precarietat amb que treballen. A més, no hi ha hagut cap mena de senyalització de les obres i amb sorpresa, ens hem trobat, que ens van obrint camins i tallant els arbres sense tenir cap avis per part de l’empresa executora. Podríem anar anomenant les mil i una injustícia que s’està cometen amb aquest negoci de REE la qual el governs li han donat carta blanca perquè faci i desfaci apostant clarament pels interessos d’aquesta empresa privada i no per la defensa del nostre país.

Una mostra més d’aquest fet es l’actual persecució que estem patint el moviment contra la MAT, criminalitzant qualsevol acció que faci aquest moviment. Ells son els que estan atemptant contra el nostre medi, la nostra cultura, la salut de les persones i la nostre economia. En canvi es a nosaltres a qui ens persegueixen.

AIXÓ NO ÉS DEMOCRÀCIA!

Fem una crida a tots els col•lectius de la comarca per tal que estiguin alerta davant possibles nous casos repressius contra persones membres d’aquests. Recomanem que qualsevol persona citada a declarar, o que sigui coaccionada pels Mossos d’Esquadra sobre aquest tema, s’informi davant d’un advocat i no declari res si no és davant d’un jutge. Creiem que davant de la ferma oposició mostrada a Osona contra la MAT, aprofiten incidents aïllats per criminalitzar un moviment ampli i global per la defensa del territori.

Ara mes que mai la pluralitat de moviments que s’oposen a la Línia de Molt Alta Tensió fa una crida a la unitat d’aquest per seguir defensant junts la nostra oposició a una infraestructura imposada i on el poble no hem tingut cap oportunitat de debat.

La lluita contra la MAT no s’atura!

Què volen aquesta gent?

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments