Inici Actualitat Veredicte del jurat del Sisè premi literari Solstici

Veredicte del jurat del Sisè premi literari Solstici

0
COMPARTIR


Dissabte al mati es van lliurar a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font els premis Solstici corresponents a la sisena edició.

Entre els premiats hi va haver dos taradellencs, en Ferran Prat i Tió que va guanyar en la modalitat de poesia de la categoria A (fins a 12 anys) amb el poema “Els amics” i l’Aleix Solà Pascual que ho va fer en prosa per la categoria C (majors de 18 anys) amb el conte “Dues gotes d’aigua”.

Durant l’acte de lliurament es va presentar el llibre amb tots els textos guanyadors d’aquests primers 5 anys de Solstici.

Us deixem amb el veredicte del jurat, i unes fotos de l’acte.

Veredicte del jurat

A Taradell, a les 9 del vespre del dilluns, dia 16 de juny de 2008, a la Sala Joan Casanovas i Molist del Centre Cultural Costa i Font, reunit el jurat, format per la Rosa Codina i Costa, la Núria Molist i Brachs, l’Antoni Pladevall i Arumí, en Miquel Vilardell i Molsosa i en Lluís Rovira i Masnou que actua, a més, com a secretari, fa constar que, després d’una llarga deliberació, ha acordat concedir els premis a les tres categories A, B i C, tant en poesia com en prosa.

El veredicte ha estat el següent:

Categoria A, fins a 12 anys

Poesia: Dels 17 treballs presentats, el guanyador és el poema número 14, amb el títol “Els amics”, presentat amb el pseudònim Don Patx vs. Fuà i que correspon a en Ferran Prat i Tió, de Taradell. El jurat en destaca que és un poema que convida a la reflexió sobre el sentit poderós de l’amistat. Hi ha en ell un alt grau de musicalitat que fa agradable la seva lectura..

Prosa: Dels 19 treballs presentats, el jurat ha decidit que el guanyador era el conte número 6, amb el títol L’Andreu, sota el pseudònim Mosca i que correspon a Eva Navarra Fontbona, d’Arenys de Munt. És un homenatge a l’avi, en clau nostàlgica i amb una certa crítica a l’especulació urbanística actual que destrossa aquells racons de la infantesa que més ens han marcat. Destaca, a més, un ús força acurat del llenguatge.

Categoria B, fins a 18 anys

Poesia: Es van presentar 8 treballs i el jurat es va decidir, després d’una llarga deliberació, pel número 2, presentat sense títol i amb el pseudònim Camí de punts i que correspon a Meritxell Pérez Galbany, de Sta. Eugènia de Berga. El jurat creu que aquest és un aplec de poemes, que formen un conjunt unitari, l’argument del qual presenta una història que explica, d’una manera pausada fina a arribar al crescendo final, molt encertat i amb una certa dosi d’ironia

Prosa: Es van presentar 7 treballs. El jurat ha decidit que el vencedor és el número 2, amb el títol “Estratègies”, amb el pseudònim Abril i que correspon a Irene Santacreu Canudas, de Vic. El jurat ha tingut en compte, a l’hora de premiar-lo, que es tracta d’una història molt enginyosa amb uns bons tocs d’humor negre i subtil, escrita amb molta imaginació i força fluïdesa narrativa.

Categoria C, a partir de 18 anys

Poesia: Dels 28 treballs presentats, el jurat ha premiat el poemari Arbres de sol i boira, que té el número 22, presentat amb el pseudònim Benvingut d’Ares i que correspon a Albert Canadell Vilalta, d’El Brull. Es tracta d’un conjunt de poemes escrits en vers lliure, ben travat d’imatges, amb una dicció contundent i ben proveït d’un sentit poètic força original

Prosa: Dels 19 treballs presentats, després de la corresponent exposició d’arguments, el jurat va decidir premiar el número 8, amb el títol Dues gotes d’aigua, amb el pseudònim Dorian i el seu retrat, que correspon a Aleix Solà Pascual, de Taradell. Es tracta d’una història de dos bessons que a l’autor li serveix de pretext per parlar de la dualitat bé / mal, sort / dissort, etc. Amb un final un xic pervers. És una història molt ben escrita i amb uns encertats tocs d’ironia, per no dir de sarcasme.


COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments