Inici Actualitat Tornen els Parking!

Tornen els Parking!

0
COMPARTIR

Ràdio Taradell ha fet possible que el grup de rock català Parking torni als escenaris 15 anys després de la seva dissolució per celebrar els 25 anys de l’emissora. El concert serà el proper 13 de juny al Centre Cultural Costa i Font. Amb ells hi seran els Kuàntics, els Anònims i els Àcid Úric, que actuaran com a teloners. El concert començarà a les 11 de la nit i les entrades ja estan a la venta per 5€ a la Marturlina Divina de Vic i a El Cafè de Can Costa de Taradell. El preu el dia del concert serà de 7 €.

La història de Parking va començar el 1986 quan Oje Álvarez i Sergi Gutiérrez van formar el grup Angel Negro. Amb ell van actuar a diverses comarques de Barcelona, també a Osona, i van ser els teloners de grups en gran renom a la seva època com La Polla Records o Kortatu. Dos anys després van contactar amb Josep Joan Ramos que va ser qui va conduir el grup cap a una proposta de rock més comercial. Va ser quan es van canviar el nom i es van passar a dir Boicot i van començar a cantar amb català. Un temps més tard van fitxar Carles Oliver a la bateria, però aquest va deixar els Parking per marxar amb Los senzillos. En aquell moment va ser quan va entrar a la formació Joan Molina. D’aquesta manera, els integrants dels Parking són Oje Álvarez (guitarra i veus), Sergi Gutiérrez (baix i veus), Josep Joan Ramos (veu) i Joan Molina (bateria i percussions). Els Parking naixien el 1988.

La primera vegada que van actuar a Taradell va ser el 15 de desembre del 1990. Poc més tard, el 1992, va sortir el primer disc del grup taradellenc, Cova de lladres. Va ser un disc dirigit per Pep Sala i enregistrat als estudis Ahura d’Espulgues de Llobregat. En aquest primer àlbum hi trobem 9 temes, tres dels quals van ser hits: Tan se me’n karda, S’ha acabat i El gat. El disc el van presentar al Rock 34 de Vic que va patrocinar part del disc. Cova de lladres va ser produït per Guilleries Managent de Vic i editat per PICAP.

Els Parking es van fer un renom dins del panorama del rock en català. Grup de referència a la comarca d’Osona, no va passar desapercebut entre la resta de grups catalans. Van estar a punt de gravar un tercer disc, però abans de fer-ho, van decidir dissoldre la formació per motius personals. I els components de la banda van agafar altres compromisos musicals.


Encara que fa pràcticament 15 anys que els Parking no toquen, només Joan Josep Ramos està aparcat del panorama musical. Joan Molina és l’únic que es dedica exclusivament a la música i és el bateria de l’Orquestra Venus. L’Oje Álvarez i en Sergi Gutiérrez continuen dins el panorama musical amb un grup que es diu Kuàntics.

ÀCID ÚRIC

Àcid Úric és el nou projecte en solitari d’Oriol Cardona, també actual guitarrista d’Aramateix, guitarrista ocasional d’Smoking Stones (banda tribut als Rolling Stones) i membre de les formacions Jam de Perles i Vitalogy (bandes de tribut a Pearl Jam).


Els músics que faran sonar el rock corrosiu d’Àcid Úric al concert dels 25 anys de Ràdio Taradell són: Oriol Cardona (veu i guitarra), Francesc Ruiz (guitarra i veu), Toni Pérez (baix) i Jordi Casals (bateria).

KUÀNTICS


El grup Kuàntics va néixer fa 8 anys. La majoria de components, que són de diversos municipis d’Osona i del Ripollès, actuaven a La fàbrica. El grup el formen David Costa, Oje Álvarez, Pep López, Sergi Gutiérrez i Glòria Terricabras, que ha estat l’última incorporació com a veu de Kuàntics. Acaben de gravar la seva primera maqueta, que porta per nom Kuàntics. Els membres del grup defineixen el seu estil musical com “una barreja de hard, pop rock i heavy metal”. Les seves cançons parlen de pensaments, de “coses que passen” i de “temes propers, com la vida mateixa”, expliquen.

ANÒNIMS


Anònims és un grup de rock català format l’any 2004 per joves de Sant Hilari Sacalm i Figueres “que ens agrada tocar i disfrutar de la música”, tal com expliquen els seus components: en Pepe (bateria), en Pol (guitarra), en Jesús (baix), en Pau (piano) i l’Esteve (veu i guitarra). Fa pocs dies, han entrat a l’estudi de gravació per enregistrar la seva primera maqueta, on podrem trobar alguns dels temes que tocaran en el concert de Taradell. Són cançons que tracten de “sentiments i temes de la vida quotidiana”. Els seus membres es van conèixer a l’escola de música, on van decidir formar Anònims. Primer, van fer versions i, actualment, ja composen les seves pròpies creacions.

COMPARTIR
Subscriu-te
Notifica
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments